Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Білгород-Дністровського району, який допустив ДТП та травмування двох пасажирок
Опубліковано 20 січня 2024 року о 09:30

Унаслідок автопригоди потерпілі отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. За скоєне водію загрожує від штрафу до позбавлення волі та права керувати транспортними засобами.

Подія сталася у вечірній час на трасі сполученням Одеса-Рені в межах Татарбунар. Правоохоронці встановили, що місцевий житель, керуючи легковим автомобілем «Hyundai Elantra», значно перевищив допустиму у населеному пункті швидкість руху і не відреагував на водія пікапа «Mitsubishi», що здійснював проїзд перехрестя з другорядної дороги, хоча мав таку можливість, і допустив із ним зіткнення.

Унаслідок автопригоди постраждали дві пасажирки легковика. Медики госпіталізували їх до місцевої лікарні: одну – із закритим переломом ключиці, а другу – із травмою голови та переломами нижньої кінцівки. За висновками судово-медичної експертизи, отримані постраждалими тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

Правоохоронці перевірили водіїв на стан сп’яніння, вони були тверезі. 

«Після проведення експертиз та зібрання достатніх доказів слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули водію «Hyundai Elantra» обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 51 до 85 тисяч гривень або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду», - зазначив т.в.о. начальника відділення поліції № 2  Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Поліція наголошує водіям на неухильному дотриманні правил дорожнього руху. Нагадаємо деякі з них:

-    у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги,

-    у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год, яку водіям забороняється перевищувати,

-    у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux