Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних трьох жителів Березівського району за незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами
Опубліковано 24 червня 2024 року о 12:00

Чоловіки придбали і зберігали при собі небезпечні предмети. За скоєне їм загрожує від штрафу до позбавлення волі.

33-річного жителя Миколаївської громади поліцейські викрили серед дня під час патрулювання. Чоловік носив при собі автоматний магазин з 30-ма патронами, які, відповідно до висновку експертів, виявилися військовими набоями, призначеними для стрільби з автоматів Калашникова, ручних кулеметів та іншої бойової нарізної вогнепальної зброї. Зі слів правопорушника, споряджений магазин він знайшов на пасовищі і носив із собою, аби похизуватися перед знайомими.

А двох мешканців Ширяївської територіальної громади віком 22-х та 38-ми років виявили під час комендантської години співробітники слідчо-оперативної групи територіального підрозділу поліції, повертаючись з місць вчинення правопорушень.    

Молодший чоловік, побачивши поліцейських, почав тікати. Наздогнавши втікача та провівши  поверхневий огляд, поліцейські виявили в його сумці кастет, який той придбав нібито в інтернет-магазині. Згідно з експертним висновком, вилучений предмет є холодною зброєю та відноситься до категорії контактної неклинкової холодної зброї ударно-дробильної дії.

Старший правопорушник в комендантську годину розгулював по селу. Поліцейські  на місці провели поверхневий огляд, в ході якого виявили у сумці громадянина багет-ніж до автоматів Калашникова, що відноситься до категорії військової контактної короткоклинкової холодної зброї колючої дії, що в подальшому підтвердили експерти.  Зі слів зловмисника, ніж він знайшов та носив при собі як оберіг.

«Ми зібрали достатньо доказів і висунули фігурантам обвинувачення, залежно від скоєного. Першому - у незаконному носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Іншим двом - у носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Ці злочини кваліфікуються за частинами 1 та 2 статті 263 Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти ми вже скерували до суду», - повідомив начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Слід зазначити, що ч. 1 ст. 263 ККУ передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років, а ч. 2 ст. 263 ККУ - штрафом від 17 тис. до 68 тис. грн або громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин, або пробаційним наглядом на строк від двох до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Також зауважимо: згідно з ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Березівський районний відділ поліції в Одеській області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux