Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних порушника ПДР із Березівщини
Опубліковано 03 серпня 2023 року о 12:05

24-річний чоловік потрапив у поле зору правоохоронних органів через порушення низки правил дорожнього руху. Під час їх фіксації правоохоронці встановили, що правопорушник користується підробленим водійським посвідченням. Тепер молодикові загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Працівники сектору реагування патрульної поліції у комендантську годину зупинили автомобіль під керуванням місцевого жителя. Під час перевірки водія правоохоронці встановили, що він сів за кермо нетверезим, не пристебнувся ременем безпеки, транспортний засіб не зареєстрований, а водійське посвідчення має ознаки підробки.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група вилучила сумнівний документ і в рамках розпочатого кримінального провадження направила на експертизу. Згідно з експертним висновком, посвідчення водія дійсно виявилося підробленим.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що у 2019 році за керування транспортним засобом у стані сп’яніння суд позбавив молодика права керування автотранспортом на один рік та зобов’язав сплатити штраф у розмірі 10200 гривень.  Проте, замість сплати штрафу, зловмисник за п’ять тисяч гривень замовив в інтернет-мережі у невстановленої наразі особи підроблене посвідчення водія і продовжив вчиняти порушення на дорозі. 

«Дізнавачі під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Південного регіону висунули правопорушнику обвинувачення у пособництві в підроблені офіційного документа та використанні завідомо підробленого документа. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду. Молодикові загрожує покарання штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить до 17000 гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. 

Матеріали щодо особи, яка виготовила підроблений документ, поліцейські виділили в окреме провадження, яке ще розслідують», - розповів начальник сектору дізнання Березівського районного відділу поліції капітан поліції Андрій Будько.

Крім того, відносно кермувальника поліцейські склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння), ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не мала права керування таким транспортним засобом) та ч. 5  й ч. 6 ст. 121 (порушення правил користування ременем безпеки та керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку) КУпАП. Адміністративні матеріали також направлені до суду. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції даних статей – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами.

Нагадуємо не тільки водіям, але й всім іншим учасникам дорожнього руху, на необхідності неухильного виконання вимог правил дорожнього руху.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux