Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних двох жителів Подільського району, які обікрали приватне обійстя, втягнувши у протиправну діяльність підлітка
Опубліковано 03 травня 2023 року о 12:20

Зловмисники демонтували з даху господарського приміщення односельчанки сімнадцять листів шиферу. Під час досудового слідства речові докази поліцейські вилучили і повернули власниці.

На початку березня жителька Любашівської територіальної громади повідомила місцевим поліцейським, що в належному їй домоволодінні, в якому тимчасово ніхто не проживає, з даху зник шифер вартістю близько двох тисяч гривень.

Проведеними заходами співробітники територіального підрозділу поліції встановили, що до скоєння крадіжки причетні місцеві мешканці 23-х, 18-ти та 13-ти років. Двоє старших молодиків займалися демонтажем шиферного покриття, а малолітній перебував біля домоволодіння на сторожі. Втягнув його у протиправну діяльність старший зі спільників, пообіцявши після продажу викраденого майна поділитися грошима.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими в ході досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури висунули чоловікам обвинувачення: 23-річному – у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, та у втягненні малолітнього у злочинну діяльність, а 18-річному – у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Ці злочини передбачені ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 304 Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти відносно молодиків поліцейські скерували до суду для ухвалення рішення про покарання. 

Зауважимо, що санкція частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років, а санкція частини 2 статті 304 того ж кодексу – від чотирьох до десяти років позбавлення волі.

Оскільки 13-річний хлопець не досяг віку, з якого настає відповідальність за скоєння крадіжки, поліцейські виділили матеріали відносно нього в окреме провадження. Наразі вони готують клопотання до суду щодо застосування до малолітнього примусових заходів виховного характеру.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux