Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних двох водіїв за порушення правил дорожнього руху, що призвели до травмування людини
Опубліковано 06 червня 2024 року о 10:00

Пасажирка одного з правопорушників зазнала тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Обом керманичам загрожує від штрафу до обмеження волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Подія сталася на початку березня ввечері у місті Білгород-Дністровський. 

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що 22-річний місцевий житель, рухаючись на автомобілі «ВАЗ» по одній з вулиць міста, перевищив допустиму у населеному пункті швидкість руху і допустив зіткнення з автомобілем «Hyundai Accent» під керуванням 62-річного жителя Болградського району, який рухався у попутному напрямку та, не переконавшись у безпечності маневру, почав здійснювати розворот.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди 62-річна жінка, що перебувала на пасажирському сидінні автомобіля «Hyundai», отримала переломи руки. За результатами проведеної судово-медичної експертизи, такі тілесні ушкодження відноситься до категорії середньої тяжкості.

Обох керманичів перевірили на стан сп’яніння – вони були тверезими.

«Ми долучили до матеріалів провадження висновки низки судових експертиз, зібрали достатньо інших доказів і під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули обом водіям обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли потерпілій середньої тяжкості тілесне ушкодження. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України і карається штрафом від 51 тис. до 85 тис. гривень або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Слідство завершено, обвинувальні акти скеровано до суду», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Вкотре наголошуємо на необхідності неухильного дотримання правил дорожнього руху. 

Нагадаємо деякі з них:

- у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 50 км/год;

- перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напряму руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху;

- перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху у цьому напрямі.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux