Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські вдруге викрили 47-річного жителя Білгород-Дністровського району у незаконній порубці дерев
Опубліковано 16 червня 2023 року о 09:45

Минулого разу чоловік вирубав 11 дубів на території національного природного парку «Тузловські лимани». За цим фактом правоохоронці висунули йому обвинувачення, яке вже знаходиться на розгляді в суді. 

Нині громадянин знищив 14 дубів в урочищі поблизу села Лебедівка Тузлівської територіальної громади. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реэстру досудових розслідувань, триває слідство.

Про виявлену незаконну порубку деревини на спецлінію «102» повідомив місцевий житель. Прибувши за викликом, слідчо-оперативна група виявила свіжоспиляні пні, автомобіль «ВАЗ» з причепом, який був завантажений деревиною, а неподалік транспортного засобу, під деревом у траві, – бензопилу, але зловмисника на місці вже не було. Чоловік встиг спиляти та помістити до причепа автомобіля 14 дубів діаметром від 7-ми до 36-ти сантиметрів. 

За попередніми підрахунками фахівців, своїми діями правопорушник заподіяв державі збитків на суму близько 30-ти тисяч гривень.

Правоохоронці вилучили з місця вчинення злочину автомобіль з причепом, деревину та бензопилу, на які наклали арешт, та інші речові докази. А протягом декількох годин встановили особу зловмисника, яким виявився 47-річний житель села Базар’янка цієї ж територіальної громади. В суді відносно нього вже знаходиться обвинувальний акт за незаконну порубку дерев, вчинену на початку грудня минулого року на об’єкті природно-заповідного фонду.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо незаконної порубки дерев, що заподіяла істотну шкоду, за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження поліцейські призначили низку експертиз, за результатами яких буде прийматися рішення щодо остаточної кваліфікації та повідомлення фігуранту про підозру. Слідство триває», - прокоментував начальник відділення № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка, та закликав громадян берегти природу, бути відповідальними та діяти в межах закону, а про відомі випадки правопорушень проти довкілля відразу повідомляти до найближчого підрозділу поліції або на спецлінію «102».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux