Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно 28-річного жителя Подільського району, який поїхав у подорож на несправному мотоциклі і травмував себе та дружину
Опубліковано 05 вересня 2024 року о 12:05

За порушення правил дорожнього руху, що спричинило потерпілій середньої тяжкості тілесні ушкодження, водієві загрожує обмеження волі та позбавлення права керувати транспортними засобами.

Подія сталася 11 травня на трасі Київ – Одеса, неподалік села Троїцьке Любашівської ОТГ. Мотоцикліст допустив перекидання транспортного засобу, внаслідок чого він сам та його 25-річна дружина, яка знаходилася на пасажирському сидінні, були травмовані. Їх обох госпіталізували з переломами верхніх кінцівок.

Перевірка водія на стан сп’яніння показала, що він був тверезий. Поліцейські внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, транспортний засіб помістили на арештмайданчик та призначили низку експертиз.

Під час досудового слідства поліцейські встановили, що водій виїхав у подорож, знаючи про технічну несправність мотоцикла. За висновком судової автотехнічної експертизи, несправність призвела до заклинення заднього колеса під час руху і, як наслідок, дорожньої аварії. Жінку визнано в ній потерпілою, яка зазнала травм середньої тяжкості.

Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули фігуранту обвинувачення за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілій середньої тяжкості тілесні ушкодження. Досудове слідство, яке поліцейські проводили під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури, завершено і обвинувальний акт скеровано до суду.

Згідно з чинним законодавством, чоловіку загрожує обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Вкотре закликаємо водіїв неухильно дотримуватися ПДР та нагадуємо, що для забезпечення безпеки дорожнього руху керманич зобов’язаний перед виїздом перевірити і забезпечити технічно справний стан і комплектність транспортного засобу.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux