Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо молодика з Одеси, який у стані наркотичного та алкогольного сп’яніння застрелив приїжджого чоловіка через зауваження щодо гучної музики
Опубліковано 02 вересня 2024 року о 13:20

Зловмисник двічі вистрелив з пістолета у потерпілого на очах у брата та маленької племінниці останнього. Від отриманих вогнепальних поранень чоловік загинув на місці події. Слідчі висунули правопорушнику обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо: подія сталася на початку червня вночі у багатоповерхівці на вулиці Академіка Корольова. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 28-річний чоловік, який приїхав з сусідньої області на вихідні до брата в Одесу, повертався з родичем та його шестирічною донькою до місця мешкання і почув гучну музику, галас та нецензурну лексику, що лунали з квартири на дев’ятому поверсі. Чоловіки піднялись туди разом з дитиною та постукали у двері, а коли вийшов мешканець оселі, зробили йому зауваження щодо шуму, на що той почав поводитися агресивно. Виникла сварка, яка переросла у штовханину. Тоді обурений зловмисник зайшов у квартиру, взяв пістолет, і, повернувшись, двічі вистрелив одному з чоловіків у груди.

Унаслідок отриманих травм потерпілий помер на місці. Слідчі скерували тіло небіжчика на судово-медичну експертизу, згідно з її результатами, причиною смерті чоловіка стала гостра крововтрата внаслідок отриманих вогнепальних кульових поранень грудної клітки.

Стрілець з місця вчинення злочину втік. Втім, вже за годину оперативники та слідчі Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області встановили його особу та місцезнаходження. За силової підтримки батальйону поліції особливого призначення обласної поліції його затримали в квартирі матері у цьому ж районі міста. Правопорушником виявився 22-річний житель Одеси. Молодик був  у стані наркотичного та алкогольного сп’яніння, що згодом підтвердили експерти. За клопотанням слідчих суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

З місця події поліцейські вилучили незареєстрований пістолет, який, за результатами експертизи, є нарізною короткоствольною вогнепальною зброєю, виготовленою промисловим способом, призначеною для стрільби, а також вісім набоїв. В ході слідства правоохоронці встановили, що зброю зловмисник незаконно придбав напередодні вбивства у невстановленої наразі особи, матеріали відносно якої слідчі виділили в окреме кримінальне провадження.

Зібравши достатню кількість доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули фігуранту обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України: п. 7 ч. 2 ст. 115 – в умисному вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, з хуліганських мотивів; ч. 1 ст. 263 – у незаконному придбанні, носінні та зберіганні вогнепальної зброї й бойових припасів, без передбаченого законом дозволу.

Нині слідчі скерували обвинувальний акт до суду. За скоєне молодикові загрожує довічне позбавлення волі.


Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux