Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські скерували до суду обвинувальні акти відносно водіїв, з вини яких травмувалися п’ятеро людей
Опубліковано 06 січня 2023 року о 12:30

Двоє чоловіків і жінка понесуть кримінальну відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Перша подія сталася на трасі сполученням Одеса-Рені. 29-річний водій вантажного автомобіля «MАN», виїжджаючи з прилеглої перед проїжджою частиною території, не уступив дорогу легковому автомобілю «HONDA» під керуванням 28-річного водія, що мав перевагу в русі, і допустив із ним зіткнення. В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій легковика зламав ногу.

Аналогічна ситуація сталася з 57-річним водієм легкового автомобіля «HYUNDAI» в місті Рені. Виїжджаючи з другорядної дороги на головну, він допустив зіткнення з 40-річним водієм мотоцикла, не уступивши йому дорогу. В результаті аварії мотоцикліст отримав переломи ребер, а його байк прийшов у несправність.

А от 33-річна водійка легковика «HYUNDAI» на автодорозі Одеса-Рені не обрала безпечну швидкість руху, в наслідок чого не впоралася з керуванням і виїхала з дороги в кювет. Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди травмувалися кермувальниця та троє її пасажирів – 39-річна жінка, 51-річний чоловік та 11-річна дівчинка. Водійці діагностували перелом руки, другій жінці - переломи обох рук, чоловік отримав перелом ребер, а дитина – перелом кісток тазу.

За висновками судово-медичних експертиз, усі потерпілі отримали травми середньої тяжкості. Водії легкових автомобілів повністю відшкодували збитки, витрачені потерпілими на лікування.

«Після проведення низки експертиз та інших слідчих заходів поліцейські під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження», - прокоментував слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду. Відповідно до санкції вищезгаданої статті, правопорушникам загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 85000 гривень) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Поліцейські закликають водіїв бути уважними за кермом та неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

Ізмаїльський районний відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux