Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські скерували до суду обвинувальні акти відносно водіїв, які допустили ДТП і травмували людей
Опубліковано 09 травня 2023 року о 09:40

Один правопорушник скоїв наїзд автомобілем на жінку на пішохідному переході, другий – у стані сп’яніння допустив перекидання мотоцикла і завдав ушкоджень пасажиру.

У вересні минулого року у місті Ізмаїл місцевий 36-річний чоловік, наближаючись на автомобілі «Mercedes-Benz» до нерегульованого пішохідного переходу на вулиці Семінарській, не вжив заходів до зниження швидкості руху, в результаті чого скоїв наїзд на 52-річную містянку, яка перетинала дорогу. Потерпіла отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості у вигляді переломів кісток таза.

А у новорічну ніч у селищі Суворове Саф'янівської громади 31-річний місцевий житель сів за кермо мотоцикла у стані алкогольного сп’яніння і на вулиці Преображенській не впорався з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу. Чоловік був з 59-річним пасажиром, який унаслідок аварії отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді відкритого перелому ноги.

Після довготривалого досудового розслідування проваджень слідчі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення. Старшому за віком чоловіку – у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Це правопорушення передбачене ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України і карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 85000 гривень) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. А молодшому за віком чоловіку – у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження. Відповідно до ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, це правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Обидва обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux