Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські скерували до суду обвинувачення двом жителям Одещини в домашньому насильстві
Опубліковано 15 жовтня 2022 року о 10:30

Громадянам загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Правопорушники – чоловіки віком 64-х та 49-ти років з Болградського та Білгород-Дністровського районів. 

Один ображав дружину, а другий – колишню дружину, з якою досі проживає під одним дахом. Обидва регулярно приходили додому напідпитку, лаяли жінок та погрожували їм побиттям.

За домашнє насильство відносно кривдників поліцейські тричі складали адміністративні матеріали, що передбачені статтею 173-2 КУпАП, і відсторонювали від потерпілих терміновими заборонними приписами. Суд зобов’язав правопорушників сплатити штраф, поліцейські ж пояснили: якщо ставлення до жінок чоловіки не змінять, то на них чекає кримінальна відповідальність.

На шлях виправлення чоловіки не стали та належних висновків для себе не зробили, тому після чергового факту прояву домашнього насильства правоохоронці розпочали кримінальні провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). Слідчі повідомили фігурантам про підозру і після проведення досудового розслідування скерували обвинувальні акти до суду. Санкція згаданої статті тягне за собою покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Правоохоронці наголошують: якщо ви зазнали домашнього насильства у будь-якій його формі або стали свідком (очевидцем) такого насильства, телефонуйте на спецлінію «102». Також ви можете отримати інформаційну, психологічну, юридичну консультації та інші види допомоги, звернувшись за номерами телефонів:

15-47 – Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

Відділ комунікації поліції Одеської області
(За інформацією Болградського та Білгород-Дністровського відділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux