Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські скерували до суду матеріали відносно жителя Березівщини, який керував автомобілем нетверезим і з підробленим водійським посвідченням
Опубліковано 01 серпня 2023 року о 10:55

Правопорушника притягують відразу до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Працівники сектору реагування патрульної поліції на одній із вулиць міста Березівка зупинили для перевірки документів 31-річного водія вантажного автомобіля «Volkswagen Transporter» і з’ясували, що він п’яний, та підтвердили це за допомогою алкотестера. Крім того, правоохоронці виявили, що у чоловіка не все в порядку з документами:  водійське посвідчення має ознаки підробки, відсутній поліс страхування та не пройдений техогляд.

Викликані на місце події дізнавачі територіального підрозділу поліції вилучили сумнівний документ і в рамках розпочатого кримінального провадження скерували на експертизу, яка підтвердила – він підроблений.

В ході досудового розслідування поліцейські також з’ясували: фігурант у 2020 році за нетверезе водіння був позбавлений на рік права керування транспортними засобами і зобов’язаний сплатити штраф розміром 10200 гривень, але вирішив обійти Закон, замовивши за 300 доларів США у незнайомої особи через інтернет-мережу нові права.

«За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, дізнавачі під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули громадянину обвинувачення у пособництві в підробленні посвідчення водія з метою його використання та використанні завідомо підробленого документа. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду. Правопорушнику загрожує покарання штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. Матеріали щодо особи, яка виготовила підроблений документ, поліцейські виділили в окреме провадження, яке наразі розслідують», - розповіла старший дізнавач Березівського районного відділу поліції Каріна Іринчук.

Крім того, поліцейські склали відносно водія адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння),  ч. 1 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має при собі полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів) та ч. 3 ст. 121 (керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов) КУпАП. Адміністративні матеріали відразу були скеровані до суду, який постановив сплатити правопорушнику штраф у розмірі 17000 гривень.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux