Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські розслідують обставини двох ДТП, унаслідок яких один підліток загинув, ще троє травмувалися
Опубліковано 28 липня 2024 року о 14:50

Обидві автопригоди сталися вчора, 27 липня, пізно ввечері в Пересипському та Хаджибейському районах Одеси.

Перша дорожньо-транспортна пригода мала місце близько 23-ї години. Поліцейські попередньо встановили, що 34-річний водій автомобіля «Hyundai Sonata», виїжджаючи з вулиці Мацієвської на вулицю Академіка Воробйова, зіткнувся з мотоциклом «Honda» під керуванням 16-річного юнака. 

Внаслідок ДТП постраждав неповнолітній керманич двоколісника та його пасажирка того ж віку.

Підлітків  доставили до лікарні, де хлопцю діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, ретроградну амнезію, забій шийного відділу хребта та тупу травму живота, а дівчині - закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, ретроградну амнезію та забій лівого колінного суглобу.

Водій автівки не постраждав.

Друга автопригода сталася майже опівночі на вулиці Генерала Петрова. Поліцейські попередньо встановили, що 24-річний містянин, рухаючись на легковому автомобілі  «KIA», здійснив наїзд на 14-річних хлопця та дівчину, які перетинали дорогу у невстановленому місці. На жаль, від отриманих травм юнак загинув на місці події до приїзду швидкої. Дівчину доставили до лікарні,  де їй діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забійну рану надбрівної дуги, садна голови, тулуба та кінцівок. Керманич легковика та його пасажир не постраждали. 

На місцях ДТП працювали слідчі з розслідування дорожньо-транспортних пригод СУ ГУНП в Одеській області, ювенальні поліцейські територіальних підрозділів поліції та патрульні.

Поліцейські перевірили обох керманичів автівок на стан спʼяніння, вони були тверезі. Всі транспортні засоби, зокрема і мотоцикл неповнолітнього, який не мав відповідного посвідчення на право керування ним, вилучено та поміщено на тимчасовий майданчик зберігання ТЗ.

Відомості за даними фактами слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. По першій ДТП -  за частиною 1 статті 286 Кримінального Кодексу України, якою кваліфікується порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, а по другій - за частиною 2 тієї ж статті, якою кваліфікуються  порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження або смерть. 

Поліцейські встановлюють повні обставини дорожньо-транспортних пригод. Призначено низку судових експертиз.  

Слідчі дії тривають.

Вкотре наголошуємо на необхідності неухильного дотримування ПДР. 

Керманичі транспортних засобів повинні не перевищувати дозволеної швидкості руху, слідкувати за дорожньою обстановкою, особливо під час руху на перехресті та в темну пору доби. Крім цього, нагадуємо, що керування всіх транспортних засобів будь-якої категорії дозволяється лише особам, які склали відповідні іспити та отримали посвідчення водія.

Звертаємось також до пішоходів, перетинайте дорогу лише у встановлених для цього місцях, по пішохідним переходам, впевнившись у відсутності транспорту, що наближається і що рух є  безпечним. У темну пору доби радимо використовувати  світловідбиваючі елементи на одязі, аби водії могли вас побачити та вчасно зреагувати й зупинитися. 

Будьте пильними, бережіть  себе та не наражайте на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux