Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські розслідують обставини ДТП на автошляху сполученням Одеса – Рені
Опубліковано 25 січня 2023 року о 12:29

Аварія сталася вчора, 24 січня, приблизно о 10-й годині вечора в селі Великий Дальник на розі вулиць Маякська дорога та Богдана Хмельницького. Під колесами вантажівки опинилася місцева жінка.

Попередньо поліцейські встановили, що 34-річний мешканець Запоріжжя рухався на автопоїзді у складі тягача «DAF» з напівпричепом у бік міста Рені і допустив наїзд на 42-річну місцеву жительку, коли вона зненацька почала перебігати дорогу у невстановленому місці, недалеко від пішохідного переходу. Постраждалу ушпиталили до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Водія перевірили на стан алкогольного сп’яніння – він був тверезий.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди слідчі Одеського районного управління поліції № 2 розпочали провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. 

Триває слідство.

Правоохоронці наголошують, що відповідно до вимог чинного законодавства України :

1.Пішохід зобов’язаний переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

2.Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішохід зобов’язаний впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

3.У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості, якщо він рухається узбіччям, пішохід зобов’язаний виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

4.За межами населених пунктів у разі руху узбіччям чи краєм проїзної частини, пішохід зобов’язаний йти назустріч руху транспортних засобів.

5.Також пішохід зобов’язаний не виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; не виходити раптово, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід; не допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину; не переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження; не затримуватися і не зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху; не рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux