Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські розшукали безвісти зниклу 12-річну жительку Роздільнянщини у районному центрі
Опубліковано 23 серпня 2024 року о 10:00

Вдень дівчина ховалася від людей, а вночі йшла у місто. Свій вчинок вона пояснила бажанням погуляти.

Нагадаємо: 20 серпня до поліції надійшло повідомлення від жительки Великомихайлівскої ОТГ про зникнення її 12-річної доньки Юлі. Жінка сказала, що дитина пішла з дому 19-го серпня. Вона намагалася самостійно розшукати її, але після марних зусиль звернулася по допомогу до правоохоронців.

Співробітники територіального підрозділу поліції негайно розгорнули пошуки, опитали знайомих та сусідів родини, оглянули зони відпочинку, розіслали орієнтування до інших територіальних підрозділів поліції Одещини та в соціальні мережі, аби привернути увагу громадян.

Дівчину розшукали наступного дня інспектори сектору реагування патрульної поліції Євген Городецький та Олег Захаров. Вона гуляла у місті Роздільна, пішки подолавши від дому майже 40 кілометрів. 

Юна мандрівниця пояснила, що пішла з дому, не сказавши дорослим, бо хотіла погуляти в місті, а вони точно не дозволили б. Щоб її не виявили, вона вдень ховалася у посадках, а вночі йшла до райцентру польовими дорогами.

«На щастя, протиправних дій відносно дівчини ніхто не скоїв. Відносно матері ми склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та/або неповнолітніх дітей. Це правопорушення карається попередженням або накладенням штрафу від 850 до 1700 гривень. Також ми провели профілактичну бесіду з жінкою та дитиною, і сподіваємося, що більше подібних випадків в їхній родині не буде», - зазначила інспектор ювенальної превенції Роздільнянського районного відділу поліції Ольга Похила.

Поліцейські закликають батьків пильнувати дітей, а у разі їх зникнення, не гаяти час на самостійні пошуки, а одразу звертатися до територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102».

Роздільнянський районний відділ поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux