Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські розповіли молоді Подільщини про історію правоохоронних органів регіону та закликали долучатися до їхніх лав
Опубліковано 09 серпня 2023 року о 17:00

Зустріч із представниками молодіжної ради Подільська та юними жителями районного центру, ініціаторами якої була молодь, відбулася у музеї поліції.

Співробітник сектору кадрового забезпечення Подільського районного управління поліції Артем Мамалига розповів гостям про поліцейського на прізвище Богач, який був городовим у Бірзулі за царських часів; про захисників правопорядку повоєнного часу, яким довелося не тільки викорінювати злочинність, а й відбудовувати службові приміщення; про участь правоохоронців у ліквідації стихійних лих та техногенної катастрофи на ЧАЕС, допомозі біженцям з Придністров’я; нинішню боротьбу з російськими окупантами.

«У правоохоронців не буває легких часів, навіть у невеликих містечках щось завжди відбувається. І у мирний час наші колеги захищали жителів району від внутрішніх ворогів, злочинців, а деякі навіть загинули під час виконання службових обов'язків. Це Володимир Кройтор, Віктор Кожеко, Віталій Пастушенко та Петро Куліченко. І зараз наші поліцейські несуть службу на звільнених від окупантів територіях», – наголосив Артем Мамалига.

Присутні на заході ювенальні поліцейські Ліна Огороднюк та Ольга Чебан розповіли про особливості своєї професії – що у зоні уваги ювеналів не лише діти, які чинять протиправні дії, а й сім'ї, в яких вони виховуються, дорослі, що можуть негативно впливати на поведінку неповнолітніх або втягувати їх у протиправну діяльність. 

«Але основна наша робота направлена на профілактику правопорушень. Ми проводимо для молоді лекції на правову тематику, обговорюємо проблемні питання, даємо поради та вчимо правил поведінки у різних ситуаціях, застерігаємо від протиправних дій, допомагаємо уникнути проблем», - повідомила інспекторка Ольга Чебан.

А її колега Ліна Огороднюк закликала молодь, яка стоїть перед вибором професії, вступати до лав Національної поліції. Вона розповіла, що здобути професію поліцейського можна у спеціалізованих навчальних закладах системи МВС, один із яких – Одеський державний університет внутрішніх справ. 

«Навчання у ньому як контрактне, так і безкоштовне, курсанти забезпечуються форменим одягом, житлом та отримують стипендію. Якщо ви маєте хист до юриспруденції і мрієте розбудовувати краще майбутнє України, запрошуємо стати нашими колегами, ми радо поділимося з вами досвідом», - закликала поліцейська.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux