Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські, рятувальники та освітяни обговорили нагальні питання щодо підготовки закладів освіти Одещини до нового навчального року
Опубліковано 02 серпня 2024 року о 10:50

Спільна нарада відбулась за ініціативи обласної поліції за участю керівників структурних підрозділів превентивної діяльності, служби освітньої безпеки, управлінь поліції охорони, патрульної поліції, Головного управління ДСНС в Одеській області, департаментів освіти і науки Одеської державної адміністрації та Одеської міської ради.

Представники відомств проговорили основні напрямки взаємодії задля організації максимально безпечного освітнього середовища для учнів, їхніх батьків та вчителів. Зокрема, такі як обстеження обладнання, будівель, укриттів та інших приміщень у закладах освіти відповідно до стандартів, правил та норм з охорони праці, забезпечення належного пропускного режиму, установлення комплексу тривожної сигналізації, стаціонарних металодетекторів, облаштування необхідних огорож, обстеження ділянок вулично-дорожньої мережі, які прилягають до територій закладів освіти, маршрутів руху шкільних автобусів. 

До посилення превентивних заходів під час навчального року також входять наближення нарядів поліції до закладів освіти у зонах їх оперативного реагування, охорона публічної безпеки і порядку у дошкільних та закладах загальної середньої освіти. Поліцейські та рятувальники допомагають закладам освіти у створенні та оновленні Паспортів безпеки, надають свої рекомендації щодо удосконалення безпечного освітнього середовища.

У переліку обговорених був і алгоритм дій офіцерів служби освітньої безпеки, створеної, аби захистити дітей в умовах повномасштабної війни та сформувати повноцінне безпекове середовище після її завершення.

«Інспектори СОБ вже з 1 вересня нестимуть службу у 52-х закладах загальної середньої освіти Одеського регіону і забезпечуватимуть безпеку близько 30-ти тисяч учасників освітнього процесу», - повідомила начальник відділу організації служби освітньої безпеки обласної поліції Ангеліна Петелько.

Заступник начальника ГУНП в Одеській області Денис Захарченко зазначив, що профілактична робота щодо попередження надзвичайних подій з дітьми має бути спільною не тільки у закладах освіти, а й поза їх межами: вдома, в громадських місцях, на дорогах, у місцях відпочинку.

«Взаємодія органів місцевого самоврядування, закладів загальної середньої освіти, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій має бути безперервною, аби насамперед достукатись до кожної дитини та запобігти тяжким наслідкам. Наша спільна мета – дбати, оберігати та наставляти майбутнє покоління», - сказав полковник поліції Денис Захарченко.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux