Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські притягують до відповідальності трьох жителів Одеси за незаконне вирощування та зберігання наркотиків
Опубліковано 19 квітня 2023 року о 11:30

У правопорушників вилучили коноплі, канабіс і метадон.

41-річну містянку правоохоронці викрили під час патрулювання вулиці Заньковецької. Вона ховала у своїй сумочці два згортки із метадоном. Поліцейські встановили, що незаконну речовину жінка замовила у незнайомки по телефону, а отримала через так звану закладку. Зі слів правопорушниці, вона придбала наркотики для своїх потреб.

А от 51-річний одесит зберігав заборонену речовину за місцем мешкання. Поліцейські вилучили у чоловіка більше пів кілограма канабісу та з’ясували, що його він виготовив власноруч. Містянин виростив на земельній ділянці коноплі, а після їх дозрівання висушив і подрібнив для особистого вживання.

У незаконному вирощуванні наркомістких рослин поліцейські також викрили і 41-річного одесита. Правопорушник засіяв свою присадибну ділянку насінням конопель і поливав та культивував сходи. Стражі порядку виявили на території домоволодіння правопорушника більше десятка таких рослин. Фігурант пояснив, що вирощував їх з метою виготовлення канабісу для власного споживання.

«На підставі зібраних доказів та висновків експертних досліджень поліцейські повідомили фігурантам про підозру у наркозлочинах. Жінці інкримінують незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту, старшому за віком чоловіку – незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів у великих розмірах без мети збуту, а молодшому - незаконний посів та незаконне вирощування конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин. Ці злочини передбачені частинами 1, 2 статті 309 та частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України», - повідомив начальник відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Віктор Герасименко.

Зауважимо, що санкція ч. 1 ст. 309 ККУ тягне за собою покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років. Санкція ч. 2 ст. 309 ККУ передбачає покарання штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років. Відповідно до ч. 1 ст. 310 ККУ, правопорушнику загрожує штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux