Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські припинили незаконну діяльність у середмісті Одеси чергового кол-центру
Опубліковано 07 серпня 2023 року о 17:30

Офіс був облаштований у приміщенні, де до цього розміщувався комп’ютерний клуб, і налічував до 200 робочих місць. 

Викрили його співробітники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції НПУ спільно з працівниками управління карного розшуку та слідчого управління ГУНП в Одеській області, за підтримки батальйону поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

За наявною інформацією, громадянам надходили дзвінки від осіб, які видавали себе за співробітників фінансових установ. Зловмисники повідомляли людям про нібито несанкціоноване списання грошей з їхніх банківських рахунків і просили конфіденційні дані банківських карток, щоб нібито заблокувати їх і зупинити незаконне втручання. Щойно шахраї отримували інформацію щодо строку дії карток, CVV-коду та ПІН-коду, відразу знімали з них кошти. 

Правоохоронці провели обшук в офісі кол-центру, вилучили 200 одиниць комп’ютерної техніки, 119 мобільних телефонів, обладнання SIP-телефонії, робочі блокноти та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Санкціоновані заходи правоохоронці проводили в рамках розпочатого провадження за частиною 3 статті 190 (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. 

Досудове розслідування триває. Призначено низку експертиз. Правоохоронці збирають докази для притягненні винних до відповідальності. 

Шановні громадяни, пам’ятайте, що працівники банківських установ не запитують ПІН-код, термін дії, а також коди безпеки CVV (три цифри на зворотному боці) банківської картки. Цю інформацію маєте знати лише ви – нікому її не розголошуйте і ніде не оприлюднюйте.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайства, не зволікайте, негайно блокуйте свою банківську картку та телефонуйте на спецлінію «102».

Нагадаємо: днями в Одесі правоохоронці виявили та перекрили роботу ще двох кол-центрів. Протидія шахрайству триває.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux