Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські проводять з дошкільнятами уроки з безпеки життєдіяльності, аби вберегти їх від нещасних випадків під час літнього відпочинку
Опубліковано 24 червня 2023 року о 12:45

Правоохоронці завітали до дитячого садочка «Сонечко» у місті Подільськ і за допомогою яскравих картинок, плакатів та мультфільмів нагадали його вихованцям правила поводження на воді, дитячих майданчиках, у побуті та інших місцях.

Правоохоронці пояснили діткам, що купатися треба тільки під наглядом дорослих та варто користуватися надувними колами, нарукавниками, жилетами  та іншими допоміжними засобами. А от категорично не можна запливати на глибину та гратися у воді у небезпечні ігри, пов’язані зі штовханням та притопленням. Водночас поліцейські наголосили малюкам на необхідності носіння головних уборів та закликали не перебувати довго під палючим сонцем. 

Також ювенальні поліцейські проговорили з хлопчиками і дівчатками правила перебування на вулиці та на дитячих майданчиках. Їх закликали бути обережними й уважними під час катання на гойдалках, гірках, каруселях та під час їзди на велосипедах, самокатах і роликових ковзанах. Не спокушатися солодощами або іншими привабливими пропозиціями незнайомих людей. 

Особливу увагу правоохоронці приділили питанням безпеки у побуті. Нагадали правила пожежної безпеки та використання електроприладів. Маленьких жителів багатоповерхових будинків закликали не відчиняти вікна та не спиратися на москітні сітки, аби не випасти з висоти, не бавитися гострими й дрібними предметами. А при оголошенні сигналу повітряної тривоги обов’язково прямувати з усіма членами сім’ї до укриття. 

«Малеча пообіцяла дотримуватися наших рекомендацій, але приємний відпочинок без пригод гарантований лише тоді, коли дорослі будуть наглядати за своїми дітьми, зуміють організувати їхнє дозвілля, навчать правильно і з користю проводити вільний час. Модель поведінки сучасних дітей у дорослому житті формується саме зараз, тому, шановні батьки, зробіть все можливе, щоб у ваших дітей залишились приємні спогади про літні канікули і про дитинство», - звернулася до батьків начальник сектору ювенальної превенції Подільського районного управління поліції Катерина Нігрецкул.

Нагадаємо: ювенальна поліція Одещини проводить роз’яснювальну роботу серед дітей та їхніх батьків щодо безпечної поведінки на воді. Правоохоронці наголошують, що нині обмежено доступ до узбережжя Чорного моря, його заток, внутрішніх морських вод, розташованих у межах прибережної захисної смуги Чорного моря на території Одеської області. Обумовлено це насамперед небезпекою вибухових предметів, які форсують морем і прибиваються до його берегів, а також забрудненням води унаслідок підриву російськими військами Каховської гідроелектростанції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux