Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили про підозру жителю Одеського району у систематичному насильстві над цивільною дружиною
Опубліковано 09 грудня 2023 року о 10:30

Чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за образи та приниження співмешканки. Тепер за свої вчинки йому доведеться понести кримінальну відповідальність.

Протягом пів року жителька Великодальницької громади тричі зверталась до поліцейських з повідомленням, що цивільний чоловік зловживає спиртними напоями та на ґрунті побутових питань вчиняє у родині конфлікти, ображає та принижує її.  Все це відбувається на очах у їхніх трьох неповнолітніх дітей.

Поліцейські щоразу складали відносно кривдника протоколи за вчинення домашнього насильства за частинами 1 і 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та поставили його на профілактичний облік за категорією «кривдник». Крім того, правоохоронці виписували відносно чоловіка тимчасові заборонні приписи, якими забороняли у будь-який спосіб контактувати з потерпілою, закликали його змінити своє ставлення до жінки та попереджали про кримінальну відповідальність у разі повторення подібних дій. 

Втім, голова сімейства належних висновків для себе так і не зробив, а продовжив завдавати психологічних страждань співмешканці. Після чергового звернення потерпілої до поліції до справи долучилися слідчі, які розпочали провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України. 

«За наявності достатніх доказів кривднику повідомили про підозру в умисному систематичному вчиненні домашнього насильства щодо особи, з якою він перебуває у сімейних відносинах, що призвели до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої. Згідно із чинним законодавством, правопорушнику загрожує покарання громадськими роботами строком від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», - повідомив старший слідчий СВ Одеського районного управління поліції № 2 Роман Ратушняк.

Поліцейські вкотре закликають громадян не терпіти сімейних тиранів, а одразу звертатися по допомогу до поліції за номером 102 або до найближчого територіального підрозділу поліції. Не замовчуйте проблему, адже це тільки посилює ваші страждання, дає кривднику привід ображати повторно і уникати покарання. Тільки разом і спільними зусиллями ми зможемо протистояти цьому негативному прояву.

Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux