Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили про підозру жителю Білгород-Дністровського району, який у стані сп’яніння допустив ДТП та травмування двох людей, серед яких 6-річна дівчинка
Опубліковано 16 липня 2024 року о 16:40

За скоєне правопорушнику загрожує позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Автопригода сталася 13 липня приблизно о 19-й годині поблизу села Струмок Татарбунарської ОТГ. Поліцейські попередньо встановили, що 65-річний житель села Нерушай, виїжджаючи на легковому автомобілі "Rover" з польової дороги на головну, не надав перевагу в русі позашляховику "BMW X5" під керуванням 34-річної мешканки Ізмаїла та допустив з ним зіткнення.

56-річній пасажирці легковика медики діагностували перелом передпліччя, а 6-річній дівчинці, яка перебувала в автокріслі на задньому сидінні позашляховика, перелом руки. 

Водії транспортних засобів не постраждали. Перевірка їх на стан сп’яніння показала, що кермувальниця «BMW» була твереза, а от в організмі другого водія поліцейські зафіксували перевищення допустимої норми алкоголю майже в 11 разів.

На місці ДТП працювали слідчо-оперативна група та співробітники сектору реагування патрульної поліції територіального відділення поліції.

«Наразі ми під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження. Це правопорушення кваліфікується  за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років. В рамках провадження транспортні засоби ми помістили на арештмайданчик та призначили низку судових експертиз, серед яких і на встановлення ступеню тяжкості отриманих потерпілими тілесних ушкоджень.  Слідство триває», - зазначив начальник відділення поліції №2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Нагадаємо деякі з них:

- дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків;

- водій зобов'язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну і не відволікатися від керування під час руху;

- водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

- на перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux