Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили про підозру водію навантажувача, який допустив ДТП та травмування жінки
Опубліковано 22 березня 2024 року о 09:15

В аварії потерпіла зазнала тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. За скоєне чоловіку загрожує від штрафу до обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Подія сталася наприкінці минулого року в селі Ярославка Плахтіївської ОТГ Білгород-Дністровського району.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що житель Кулевчанської громади, виїжджаючи з обочини на навантажувачі «JCВ» на свою смугу руху, був неуважним та допустив зіткнення з мопедом «Honda» під керуванням місцевої жительки, яка їхала попереду.

Водійку двоколісника госпіталізували з чисельними травмами голови, верхньої кінцівки та переломом кістки черепа. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи такі тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості. Керманич навантажувача не постраждав. 

Обох кермувальників перевірили на стан сп’яніння, вони були тверезими.

«Ми долучили до матеріалів кримінального провадження висновки низки судових експертиз, зібрали достатньо інших доказів і під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили водію навантажувача про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує штраф від 51 тисячі до 85 тисяч гривень або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років», - прокоментував начальник відділення поліції №1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Слідство триває. 

Правоохоронці наголошують на неухильному дотриманні ПДР. Нагадаємо деякі з них:

- перед початком руху, перестроюванням та будь – якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху;

- виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки, автозаправних станцій та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з’їжджаючи з дороги – велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.


   Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux