Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили про підозру в майнових злочинах шістьом жителям Одещини
Опубліковано 08 березня 2023 року о 13:40

Правопорушникам від 14-ти до 42-х років. Вони привласнили гаджети, гроші, побутову техніку, велотранспорт і навіть цигарки.

34-річна жителька села Чижове, переконавшись, що її ніхто не бачить, забрала зі столу в кафе чужий мобільний телефон вартістю 3500 гривень. Особу та місце знаходження правопорушниці поліцейські встановили протягом доби. З’ясувалося, що гаджет жінка планувала залишити собі. 

30-річна мешканка села Ісаєве, знаходячись на випробувальному терміні за крадіжку, на шлях виправлення не стала, а проникла у чужий будинок, розбивши вікно, і викрала 600 гривень та цигарки. Наступного дня поліцейські встановили зловмисницю і з’ясували, що гроші вона витратила.

42-річний житель Одеси обкрадав гіпермаркет у селі Лиманка. Чоловік приходив у торговельний заклад, і, поки ніхто не бачив, привласнював собі навушники й павербанки. Зловмисника затримали «по гарячих слідах» під час спроби скоїти п’яту крадіжку. Чуже  майно він одразу продавав. Загалом одесит завдав магазину 38 тисяч гривень збитків.

14-річний ізмаїльчанин виявив в одній з багатоповерхівок квартиру, яку не зачинили господарі, і  викрав з прихожої куртку із трьома тисячами гривень. Кошти підліток одразу витратив. За кілька днів поліцейські його викрили. 

А 30-річний житель міста Кілія через незачинені двері проник до чужого будинку та викрав з кухні міксер і кавомолку загальною вартістю понад дві тисячі гривень. Зловмисника правоохоронці викрили «по гарячих слідах» і з’ясували, що майно він виміняв на алкогольні напої.

45-річний житель села Виноградне спокусився велосипедом свого односельця. Достеменно знаючи, що чоловіка немає вдома, зловмисник зламав навісний замок на дверях у домоволодіння і викотив з господарського приміщення двоколісник вартістю майже півтори тисячі гривень. Поліцейські встановили правопорушника «по гарячих слідах» – чоловік зізнався, що до злочину його підштовхнув вплив оковитої, а велосипед він сховав за місцем свого мешкання.

Все майно, крім частини товару, викраденого одеситом, та грошей, витрачених підлітком і жителькою Березівщини, правоохоронці вилучили й повернули власникам.

Фігурантам, на підставі зібраних доказів, слідчі повідомили про підозру в крадіжках та замаху на крадіжку, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема повторно та поєднаних з проникненням у приміщення – за 4 статті 185 та частиною 1 статті 15 частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

За скоєні злочини правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Одещини
 (За інформацією територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux