Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили чотирьом жителям Одещини про підозру у вчиненні крадіжок
Опубліковано 17 червня 2023 року о 09:30

Жертвами зловмисників стали односельці, які в той чи інший спосіб залишили своє майно без нагляду. За майнові злочини, скоєні під час воєнного стану, правопорушникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

45-річний житель села Голиця Болградського району вирішив зняти шифер із будинку односельців, у якому давно ніхто не проживав. Щоб було легше займатися демонтажем, він переконав трьох друзів, що купив шифер у власників і всі його дії законні. Але, коли зловмисник з допомогою приятелів завантажив до машини зняті з даху листи, відвідати оселю прийшла донька господарів. Кинувши все, правопорушник втік додому, а жінка повідомила про подію до поліції, яка встановила всі її обставини.

А 43-річна мешканка села Дмитрівка, що також на Болградщині, вирішила обікрасти родину, у якої працювала прибиральницею, бо затаїла на неї образу. Жінка непомітно викрала ключ від вхідних дверей, дочекалася, коли в оселі нікого не буде, та забрала телевізор, мультиварку й постільну білизну. Сподіваючись відвести від себе підозру, вона також зняла віконну раму, щоб створити враження, ніби зловмисники пробралися в будинок через вікно. В ході слідчих дій поліцейські викрили правопорушницю. З’ясувалося, що украдене майно вона на садовій тачці відвезла до себе додому, де спалила, а залишки викинула на смітник.

А от у Подільському районі двоє приятелів вирішили нажитися на чужій худобі. Вночі 23-річний житель села Долинське нишпорив по сараях своєї односельчанки, поки його 22-річний товариш спостерігав за навколишньою обстановкою. Вони викрали двох козенят і чотирьох курей. На ранок, виявивши зникнення тварин та птиці, потерпіла звернулася до поліцейських, які оперативно встановили причетних до злочину осіб.

Усе викрадене майно, крім того, що було знищене, поліцейські повернули власникам.

За наявністю достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. За крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, зокрема поєднані з проникненням у житло та інші приміщення і вчинені за попередньою змовою групою осіб, правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux