Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили чотирьом жителям Білгород-Дністровського району про підозру в скоєнні крадіжок
Опубліковано 22 листопада 2022 року о 17:20

Зловмисники спокусилися на продукти харчування, банківську картку, гроші, телефони та навіть майно з оселі, знищеної російською ракетою.

Перша фігурантка, 15-річна жителька Плахтіївської громади, вночі каменем розбила вікно в місцевому магазині та винесла звідти продукти майже на півтори тисячі гривень. Поліцейські за кілька днів встановили та розшукали юну правопорушницю. 

А от 30-річний житель Саратської громади скористався тим, що 54-річна незнайомка забула в банкоматі картку, й привласнив її собі. Коли чоловік почав розраховуватися нею в крамницях, жінка помітила списання коштів з банківського рахунку і звернулася до поліції. Правоохоронці за лічені години викрили правопорушника, проте той вже встиг витратити більше двох з половиною тисяч гривень.

25-річний житель Старокозацької громади під час спільного вживання спиртних напоїв з 28-річним знайомим викрав з його сумки два мобільні телефони. Надалі молодик збув їх з рук, завдавши потерпілому понад 15 тисяч гривень збитків. Правоохоронці протягом тижня викрили правопорушника.

61-річний житель Кароліно-Бугазької громади, сподіваючись нажитися на чужій біді, викрав зі зруйнованого ворожою ракетою будинку в Затоці газонокосарку та телевізор загальною вартістю понад п'ять тисяч гривень. Правопорушника з чужим майном помітили місцеві жителі й викликали поліцейських. Правоохоронці затримали правопорушника і розшукали власника майна.

Всі фігуранти вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Правоохоронці вилучили в них банківську картку, один з мобільних телефонів, телевізор та косарку, ще один гаджет наразі розшукується.

«Всім правопорушникам на підставі зібраних поліцейськими доказів слідчі повідомили про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, що передбачено частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, а чоловіку, який з корисливих мотивів привласнив чужу банківську картку, що є офіційним документом, – ще й за частиною 1 статті 357 ККУ», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Нині слідчі проводять досудові розслідування кримінальних проваджень. Зазначимо, що за злочини, вчинені в умовах воєнного стану, посилено відповідальність. Зокрема, за крадіжку санкція ч. 4 ст. 185 ККУ тягне за собою позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Білгород-Дністровський районний відділу поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux