Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини знайомлять старшокласників зі специфікою своєї роботи та запрошують до лав Національної поліції
Опубліковано 03 березня 2023 року о 09:15

Зустрічі зі школярами випускних класів правоохоронці проводять у навчальних закладах. Також молодь запрошують на екскурсії в територіальні підрозділи поліції.   

Так, на профорієнтаційних заходах у територіальних відділах поліції побували учні Тарутинського та Роздільнянського ліцеїв. У селищі Тарутине учнів зустріла інспекторка ювенальної превенції Аліна Іскимжи, а в місті Роздільна – старша інспекторка кадрового забезпечення Ірина Жукова. Юних гостей ознайомили з роботою поліцейських у чергових частинах відділень: саме туди звертаються по допомогу громадяни, там збирається інформація про події, що сталися на території обслуговування. Також побачили школярі, як працюють слідчі, дізнавачі, ювенали. 

А от до старшокласників Серпневського ліцею в Болградській району на урок завітав експерт-криміналіст Андрій Катречко. Поліцейський охоче поділився з хлопцями та дівчатами досвідом роботи, продемонстрував приладдя службової криміналістичної валізи, за допомогою якого збирає речові докази на місцях злочинів. Школярі з цікавістю послухали розповідь про кропітку працю правоохоронця і навіть спробували себе в ролі криміналістів, зробивши дактилоскопію відбитків пальців під керівництвом фахівця.

«Шлях правоохоронця складний, але почесний. На Одещині навчанням майбутніх правоохоронців займається Одеський державний університет внутрішніх справ. Здобуття вищої юридичної освіти у відомчому ВНЗ повністю безоплатне, ба більше, курсанти отримують стипендію і повне забезпечення - формою, медичними послугами, проживанням, харчуванням тощо. Навчальна практика проходить за місцем проживання, після завершення університету всіх курсантів гарантовано працевлаштовують», - зазначили поліцейські школярам.

Наприкінці зустрічей працівники поліції побажали дітям успішного завершення навчання у школах та вдалого вибору професії. Зі свого боку, учні подякували правоохоронцям за можливість побачити частину буденного життя поліцейських.

Зауважимо: отримати докладнішу інформацію про перелік документів, потрібних для вступу в ОДУВС, можна у працівників кадрового забезпечення територіальних підрозділів поліції або на сайті ВНЗ.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux