Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини закликають громадян не терпіти сімейних кривдників
Опубліковано 27 вересня 2024 року о 11:00

Правоохоронці спільно з представниками різних соціальних служб проводять профілактичні заходи у навчальних закладах та на вулицях населених пунктів, під час яких розповідають молоді та дорослим, як протидіяти домашньому насильству.

До прикладу, в Сараті Білгород-Дністровського району інспекторка ювенальної превенції територіального підрозділу поліції спільно з головною юристкою сектору «Саратське бюро правничої допомоги» Ізмаїльсько-Арцизького відділу надання безоплатної правничої допомоги завітали до ліцею, де розповіли учням про прояви психологічного, економічного, фізичного та сексуального насильства, а також відповідальність, що передбачена за це правопорушення. Діти активно брали участь в обговоренні теми, взяли контактні номери спеціальних та гарячих ліній, за якими надають допомогу та консультації потерпілим.

Крім цього, поліцейська разом з фахівцями центру надання соціальних послуг Саратської селищної ради провели вуличну акцію з протидії домашньому насильству. Перехожим розповідали, як відрізнити сімейні сварки від домашнього насильства, за яких обставин слід негайно викликати поліцію. Також правоохоронці роздавали співрозмовникам інформаційні буклети з інформацією для потерпілих.

«У випадку загострення сімейного конфлікту, не реагуйте на провокації, а пройдіть у безпечне місце, наприклад, в іншу кімнату, на вулицю, до сусідів або родичів. Це зменшить напруження і не дасть кривднику завдати шкоди. Ніколи не дозволяйте себе ображати, звертайтесь до нас і ми допоможемо», - наголосила інспекторка ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Валентина Арнаутова.

Нагадуємо: якщо ви стали жертвами домашніх кривдників телефонуйте на спецлінію «102» або звертайтесь до найближчого підрозділу поліції. Консультацію потерпілі можуть отримати й за номерами таких телефонів:

15-47 – Урядова гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux