Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини викрили трьох чоловіків у скоєнні майнових злочинів
Опубліковано 07 вересня 2023 року о 10:00

Один зловмисник обікрав продавчиню на ринку, другий – виніс речі з чужого будинку, а третій – злив паливо з тепловоза.

В Ізмаїлі 33-річний містянин, який вже має три судимості за скоєння пограбувань та чекає на рішення суду за скоєння ще двох аналогічних злочинів, заволодів майном 56-річної продавчині на місцевому ринку. Серед дня громадянин таємно викрав з торговельного прилавка декоративний шкіряний виріб вартістю 2000 гривень. Пошуки зловмисника оперативниками тривали не довго, його зупинили на одній із вулиць міста з чужим майном. Викрадений товар вилучили у правопорушника. Зі слів чоловіка, його він планував перепродати.

Другий правопорушник – 37-річний житель Миколаївської ОТГ, що на Березівщині, обікрав будинок односельців. Скориставшись тим, що у будинку тривалий час ніхто не проживає, зловмисник вночі пошкодив навісний замок на вхідних дверях, проник до оселі та викрав звідти надувний басейн, алюмінієвий посуд, радіоприймач, машинку для стрижки та два дитячі біговели, чим спричинив власниці майна  матеріальний збиток у розмірі майже 6000 гривень. Поліцейські оперативно розшукали правопорушника, коли той саме йшов продавати викрадене. Усі речі були вилучені та повернені власниці.

А 49-річний одесит обікрав в Одесі одну зі станцій «Укрзалізниці». Чоловік, працюючи на державному підприємстві, під час заправки тепловозів наповнив дизельним пальним дві власні каністри об’ємом по 25 літрів кожна і завантажив їх до свого автомобіля. Втім, коли зловмисник вивіз соляру за територію підприємства, його викрила охорона і викликала поліцію. Правоохоронці вилучили у правопорушника викрадене пальне у якості речових доказів.

За всіма вказаними фактами слідчими було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України. Мова йде про крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану.

«33-річному жителю Ізмаїла слідчі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури вже повідомили  про підозру у крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Правопорушнику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі», - зазначив т.в.о. начальника слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Розслідування всіх кримінальних проваджень триває. Для повідомлення іншим фігурантам про підозру слідчі проводять необхідні слідчі дії, здійснюють збір доказів.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux