Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини: «Виховуємо молодь у дусі правосвідомості та патріотизму»
Опубліковано 24 квітня 2024 року о 11:00

Правоохоронці долучаються до заходів освітян та проводять у навчальних закладах власні уроки з дітьми, на яких формують у них повагу один до одного, законів та держави, а також розуміння своєї самобутності й необхідності її захищати.

Так, в одній з одеських шкіл ювенальні поліцейські влаштували учням захід з пізнання військової доблесті й самобутності українського народу. Долучились до нього й представники товариства Чорноморського козацького з'єднання.

«Ми разом з дітьми цитували Великого Кобзаря Тараса Шевченка, його настанови нащадкам, говорили про сміливих воїнів, які боронили і боронять нині нашу країну від загарбників. Кожному гостю було що розповісти молоді з власного досвіду: говорили про військову доблесть, волонтерство, допомогу громадянам, важливість у найважчі часи залишатися згуртованими та людяними» - розповіла інспекторка сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 1 Вікторія Авадані.

А в селі Нерубайське ювенали долучились до всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри Сокіл «Джура».

«Зі свого боку ми нагадали учасникам змагань заходи безпеки в умовах сьогодення, зокрема розібрали тему мінної безпеки, безпеки у побуті, в громадських місцях, на природі, в інтернеті. Діти показували вміння працювати командою, покладатись один на одного, бути дружніми, спритними та завзятими. Переконана: такі заходи формують сміливість, традиції, духовність, характер та лідерів, які в майбутньому поведуть нашу державу до світлого і гарного життя», - поділилась враженнями інспекторка ювенальної превенції відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 2 Валентина Лук’янець.

В Ізмаїлі ж правоохоронці провели пізнавальний урок-практикум зі студентами Міжрегіональної академії управління персоналом, які обирали професію юриста. Молоді більше розповіли про професію поліцейських, які нині не лише протидіють злочинності й підтримують публічну безпеку та порядок, а й залучаються до заходів, необхідних для забезпечення оборони України у зв’язку з військовою агресією російської федерації.

«Зі свого боку я розповів їм про роботу на місцях подій, збір доказів тяжких злочинів, зокрема воєнних. Студенти самі спробували «вилучити» на місці нашого практикуму певну слідову інформацію. Ставили багато запитань щодо нашої професії, цікавилися її перевагами та недоліками. Говорив з ними відверто. І сподіваюсь: після здобуття юридичної освіти вони пліч-о-пліч з нами самовіддано будуть захищати Закон, державу та людей», - зазначив старший інспектор-криміналіст сектору криміналістичного забезпечення Ізмаїльського районного відділу поліції Дмитро Белугін.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux