Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини розслідують обставини чотирьох ДТП
Опубліковано 05 лютого 2024 року о 17:15

Унаслідок автопригод дві людини загинули, ще одна - госпіталізована.

Перша автопригода сталася 3 лютого ввечері у Балті. Поліцейські попередньо встановили, що водій автомобіля «BMW»,  рухаючись центральною вулицею міста, не обрав безпечну швидкість руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на припарковані по ходу руху транспортні засоби.

Обійшлося без постраждалих – у запаркованих автомобілях не було ні водіїв, ні пасажирів. Водія «BMW» оглянули лікарі «швидкої», від медичної допомоги він відмовився. Перевірка керманича «драгером» показала, що він п’яний.

Після встановлення всіх обставин пригоди відносно правопорушника поліцейські склали адміністративні матеріали за статтями 130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння) та 124 (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Транспортний засіб помістили на арештмайданчик, а адміністративні матеріали направили до суду. Правопорушнику загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Ще одна автопригода сталася 4 лютого вночі поблизу села Старокозаче. Попередньо правоохоронці встановили, що водій автомобіля «Ford Edge», рухаючись автодорогою сполученням Білгород-Дністровський – Старокозаче, на ділянці дороги з круговим рухом не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя і наїхав на електроопору. На жаль, керманич від отриманих травм загинув на місці автопригоди до приїзду медиків.

Трагічно завершилася і дорожньо-транспортна пригода в селі Латівка, яка сталася 4 лютого близько 15-ї години. Поліцейські попередньо встановили, що водій вантажного автомобіля «МАN», здійснюючи розворот, скоїв наїзд на чоловіка, який переходив проїзну частину у невстановленому для цього місці. Потерпілого каретою швидкої допомоги доправили до лікарні, де, на жаль, від отриманих травм він помер. Керманича перевірили на стан спʼяніння – він був тверезий.

І остання ДТП сталась також 4 лютого близько 15-ї години в селі Усатове. Попередньо встановлено, що з вантажного автомобіля вилетіло запасне колесо та потрапило в лобове скло легкового автомобіля, який їхав у зустрічному напрямку. Водія легковика госпіталізували до лікарні, де медики діагностували йому перелом лицьового черепа, забій грудної клітки та легені. Також його перевірили на наявність алкоголю в організмі, він за кермом був тверезий. Керманич вантажівки під час події не зупинився та поїхав у невідомому напрямку. Наразі поліцейські його розшукують. 

За фактами останніх трьох ДТП слідчі територіальних підрозділів ГУНП в Одеській області внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частинами 1 та 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили середньої тяжкості тілесне ушкодження та смерть потерпілого. В рамках кримінальних проваджень слідчі призначили низку експертиз. Слідство триває. Встановлюються повні обставини подій. 

Закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР. Водіїв – не сідати за кермо у стані сп'яніння, не перевищувати швидкість руху, бути уважними. Пішоходів – перетинати проїзну частину дороги у встановленому для цього місцях, впевнившись у відсутності транспорту, що наближається, та позначати себе у темну пору доби світлоповертальними елементами.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції) 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux