Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини продовжують відвідувати родини з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах
Опубліковано 30 липня 2024 року о 12:25

Цього разу відвідали сім’ї на території Фонтанської територіальної громади Одеського району та Саратської, Плахтіївської і Дивізійської територіальних громад Білгород-Дністровського району.

Ювенальні поліцейські разом з поліцейськими офіцерами громад, а також представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій перевірили, чи підтримуються в оселях належні житлові умови, санітарно-гігієнічні норми, пожежна безпека, чи наявні їжа, місця для відпочинку та навчання дітей, чи не допускається насильство та інші протиправні дії в сім’ях.

Дорослих правоохоронці закликали бути уважними до безпеки дітей, аби не допускати травмування. Зауважили, що слід контролювати їхнє дозвілля та дотримання правил безпеки життєдіяльності. Діткам нагадали правила поводження під час воєнного стану, поблизу відкритого вогню, на водоймах тощо.

«Зокрема, ми закликали малечу не заходити у воду без дозволу і нагляду дорослих; не пірнати у воду у незнайомій місцевості; не відпливати далеко від берега; не влаштовувати штовханину у воді; негайно кликати дорослих, якщо хтось потребує допомоги», - розповіла інспекторка з ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Валентина Арнаутова.

Інспектор з ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 2 Катерина Панченко зазначила: «Загалом батьки у відвіданих нами родинах належним чином виконують свої обов’язки щодо виховання дітей. Втім, під час рейду ми виявили порушення з боку жителя села Світле, що не забезпечив необхідні умови проживання для своїх двох неповнолітніх дітей, яких виховує самостійно. Відносно чоловіка було складено протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі матеріали нами скеровані до суду».

Нагадаємо, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 гривень, а от повторне вчинення зазначених дій протягом року – накладення штрафу від 1700 до 5100 гривень.

Відділ комунікації поліції Одещини

(за матеріалами ОРУП № 2 та Білгород-Дністровського РВП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux