Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини продовжують навчати школярів правил безпеки життєдіяльності
Опубліковано 16 вересня 2024 року о 11:20

Просвітницькі заходи відбулись у Подільському, Одеському, Болградському та Березівському районах за участю інспекторів ювенальної превенції, служби освітньої безпеки та офіцерів громад. Долучилися до поліцейських і фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій, зокрема із залученням мобільного класу безпеки.

Під час спілкування зі школярами поліцейські нагадали їм про заборони, які стосуються куріння та вживання алкогольних напоїв і наркотиків. Підняли тему цькування у соціальному та віртуальному просторах.

«Іноді нібито жартівливі висловлювання на адресу однолітків, які щоразу повторюються у публічному просторі, ще й з принизливою інтонацією, можуть завдати моральних страждань та навіть викликати депресію. Тому дуже вас просимо поводитися з людьми так, як би вам хотілося, щоб вони поводилися з вами. Користуючись цим правилом моралі, ви зможете уникнути багатьох складних ситуацій у спілкуванні», - говорили дітям поліцейські.

Також вони нагадали учням правила дорожнього руху для пішоходів, зокрема, що переходити проїжджу частину потрібно лише по пішохідному переходу, на зелений сигнал світлофора, переконавшись, що водії транспортних засобів, які наближаються, помітили їх і пропускають. Крім того, наголосили на необхідності користуватися у темну пору доби світловідбиваючими аксесуарами, щоб бути помітними для інших учасників дорожнього руху. Отриманні знання діти закріпили на вікторинах.

Згадали й інші правила безпеки, які убезпечать від травмувань: правила поводження біля залізниці, правила протипожежної безпеки, правила відпочинку на ставках, у лісах, на дитячих майданчиках, де навіть необережне користування гойдалками може призвести до травмування.

Поліцейські застерегли дітей від спілкування з незнайомими людьми та закликали нікуди з ними не ходити, а йдучи на прогулянку, завжди питати дозволу у батьків й казати їм, де і з ким вони будуть гуляти.

Разом з колегами з ДСНС за допомогою спеціальних макетів дітям також продемонстрували різні вибухові пристрої, розповіли, де вони можуть знаходитися, яку загрозу становлять для життя і здоров’я, нагадали алгоритм дій при виявленні небезпечних чи підозрілих предметів. Зокрема, закликали не торкатися їх, відійти подалі та одразу телефонувати поліцейським за номером «102» або рятувальникам за номером «101».

Правоохоронці провели з учнями й тренування з евакуації до укриття під час оголошення сигналу «Повітряна тривога». Зауважили, що слід зберігати спокій, взяти з собою тривожну валізу та швидко і згуртовано йти до укриття і не покидати його, поки не буде сигналу «Відбій».

«Ми намагаємося створити для дітей комфортне та безпечне навчальне середовище. Звісно, не можна передбачити все, але наше завдання – навчити дітей правильно і впевнено діяти у критичних ситуаціях», - зауважили поліцейські.

Відділ комунікації поліції Одещини

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux