Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Одещини наголошують громадянам: незаконна порубка дерев може обернутися кримінальною відповідальністю
Опубліковано 15 листопада 2022 року о 11:15

Двоє чоловіків з Подільського та Одеського районів опинилися на лаві підсудних. Їх судитимуть за правопорушення, передбачене статтею 246 Кримінального кодексу України. 

Так, у Подільському районі 31-річний житель Куяльницької громади без дозвільних документів, діючи всупереч встановленому законом порядку заготівлі деревини, спилив 16 акацій в місцевому лісовому масиві. Правоохоронці викрили чоловіка, коли він вже підготував дерева для транспортування. У близько 30 тисяч гривень оцінили експерти завдані державі громадянином збитки. Матеріальну шкоду той відшкодував.

А от 19-річний житель Одеського району самовільно спиляв 14 диких олив у лісосмузі вздовж автодороги сполученням Біляївка-Градениці. Збитки, завдані молодиком, експерти оцінили майже у 34 тисячі гривень.

Правоохоронці вилучили у правопорушників порублені дерева, знаряддя протиправної діяльності та транспортні засоби. Слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили чоловікам про підозру в незаконній порубці дерев, що заподіяло істотну шкоду. Це правопорушення передбачене частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України.

Визнавши зібрані під час досудового розслідування докази достатніми, правоохоронці склали відносно підозрюваних обвинувальні акти, які скерували до суду.

Чоловікам загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, що передбачає санкція статті. 

Поліцейські нагадують громадянам, що законодавство забороняє здійснювати самовільну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях. Зелені зони мають важливе значення для природного середовища, зокрема вони захищають поля з врожаєм та дороги від вітру, морозу, заметілей.

Щоб не опинитися на лаві підсудних за незаконну порубку дерев, забезпечуйте себе дровами в законний спосіб. Придбати паливні матеріали можна через територіальні лісгоспи або скористатися послугами державного інтернет-магазину «ДроваЄ».

Відділ комунікації поліції Одеської області
(За інформацією територіальних підрозділів поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux