Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські дбають про безпеку дошкільнят, школярів та студентів
Опубліковано 30 травня 2024 року о 11:25

З важливою інформацією, аби зменшити негативні явища в дитячому середовищі різної вікової категорії, Білгород-Дністровські поліцейські відвідали дитячі садочки, ліцеї та один із коледжів міста. 

Ювенальні поліцейські спільно з поліцейськими офіцерами громад та спеціалістами служби у справах дітей поговорили з дітьми дошкільного та шкільного віку про безпеку дорожнього руху, поведінку на водоймах, правила поводження з підозрілими та вогненебезпечними предметами, домашнє насильство, алгоритм дій під час його проявів, нагадали про необхідність, де б вони не були, прямувати в укриття під час повітряної тривоги.

Для закріплення в пам’яті отриманої інформації з дітьми пограли у вікторини. 

«Приємно було бачити, як під час ігор діти орієнтуються в тих чи інших ситуаціях і правильно відповідають на наші тематичні запитання. Зокрема, вони засвоїли, що слід бути уважними й обережними, дозвілля треба проводити якомога далі від доріг, проїжджу частину переходити лише по пішохідних переходах, позначати себе в темряві світловідбивачами тощо», - поділилась враженнями про профілактичні заходи у садочках та ліцеях старша інспекторка з ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Оксана Квачук. 

А інспектори з дотримання прав людини Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно з регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області відвідали коледж природокористування, будівництва та комп’ютерних технологій. Студентам прочитали лекції «Права та обов’язки учасників освітнього процесу» і «Запобігання та протидія булінгу в закладах освіти». 

Підліткам розповіли про повноваження та функції омбудсмена України, важливість створення безпечного освітнього середовища в закладі,  види юридичної відповідальності, поняття й прояви булінгу, його запобігання та протидію. Не забули гості нагадати й про шкоду куріння, вживання алкогольних напоїв та наркотиків.

Спілкування з дівчатами та хлопцями пройшло дуже активно, вони із зацікавленістю слухали гостей і ставили їм запитання.

«Проводячи такі зустрічі, ми маємо змогу позитивно впливати на формування свідомої поведінки у молоді та запобігати скоєнню нею правопорушень. Наша мета – навчити підлітків самостійно приймати правильні рішення та нести відповідальність за вчинки, у тому числі прогнозувати можливі негативні наслідки поведінки та самостійно попереджати їх», - розповів інспектор з дотримання прав людини Білгород-Дністровського районного відділу поліції Дмитро Добровольський. 

Білгород-Дністровський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux