Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Болградщини повідомили двом чоловікам про підозру у незаконному зайнятті рибним добувним промислом на озері Ялпуг
Опубліковано 26 червня 2023 року о 10:30

Своїми діями правопорушники завдали державі збитків на 60 тисяч гривень. За скоєне їм загрожує до 51 тисячі гривень штрафу або до трьох років обмеження волі.

Наприкінці травня в ході патрулювання водойми співробітники сектору реагування патрульної поліції на ділянці в південно-східній околиці Виноградівки, де вилов водних біоресурсів заборонений протягом усього року, викрили двох жителів села Виноградівка, які під час нересту, за допомогою ліскової сітки, що є забороненим знаряддям лову, з човна ловили на озері раків та рибу. У спільників вилучили раків та рибу, серед якої – окуні, сазани та карасі. 

За підрахунками фахівців Одеського рибоохоронного патруля, своїми діями чоловіки завдали державі збитків на 60 тисяч гривень.

Човен, 50 метрів сітки та улов у громадян вилучили – знаряддя лову помістили до камери схову речових доказів територіального підрозділу поліції, а морські біоресурси направили на зберігання до приватного підприємства «Клест ЛТД».

За наявністю достатніх доказів, дізнавачі повідомили правопорушникам про підозру у незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що передбачено частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України.

Санкція тягне за собою покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Шановні громадяни, нагадуємо, що рибальство на Одещині регулюється, зокрема, наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства» та наказом Управління державного агентства меліорації та рибного господарства в Одеської області «Про визначення меж нерестових ділянок та встановлення заборони вилову водних біоресурсів у зв’язку з їх нерестом на рибогосподарських водних об’єктах в районі контролю Одеського рибоохоронного патруля». 

Закликаємо вас бути відповідальними та дотримуватися встановлених норм та правил.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux