Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Білгород-Дністровського району провели у навчальних закладах уроки з безпеки життєдіяльності та правової культури
Опубліковано 04 березня 2024 року о 17:35

Ювенальна поліцейська Валентина Арнаутова спільно з представниками служби у справах дітей зустрілась з учнями четвертих та шостих класів Світлодолинського й Саратського ліцеїв.

З ліцеїстами говорили про основні положення Конвенції Організації Об’єднаних Націй «Про права дитини», яка була ратифікована Україною ще у 1991 році. Зокрема, про право на життя, піклування, турботу, достатнє та здорове харчування, освіту, медичну допомогу та інші права, які забезпечують нормальний фізичний та духовний розвиток людини. Також ліцеїстам окреслили їхні обов’язки.

Серед важливих була і тема домашнього насильства. Гості пояснили дітям, які його прояви, види, наслідки та яка передбачена відповідальність за це правопорушення.

Актуальною нині є тема правил дорожнього руху, адже з приходом весни діти почали багато часу проводити на вулиці, кататися на велосипедах. Молодь закликали бути уважною й обережною, проводити своє дозвілля якомога далі від проїзної частини, переходити дорогу лише по пішохідних переходах та ніколи не перебігати перед транспортом, що наближається. Щоб убезпечити дітей у темну пору доби, їм подарували світловідбиваючі наліпки, які вони зможуть розмістити на рюкзаках, верхньому одязі або велосипедах.

Не оминули гості і тему правил безпеки у побуті, поведінки під час оголошення повітряної тривоги. Хлопцям та дівчатам нагадали номери телефонів екстрених служб і наголосили, що у будь-якій надзвичайній ситуації діти мають повідомити дорослим, які допоможуть їм уникнути тяжких наслідків. 

«Нашим завданням було роз’яснити малечі, що у кожної людини є права, які ніхто не може порушувати, а також обов’язки, які треба виконувати. Нагадати їм правила безпеки життєдіяльності. Особливу увагу ми приділили домашньому насильству, адже дитина самотужки не може припинити противоправні дії кривдників, і має знати, до кого звернутися по допомогу», - наголосила інспекторка ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу Валентина Арнаутова.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux