Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Березівщини викрили трьох чоловіків у крадіжках
Опубліковано 14 серпня 2023 року о 17:10

Предметом їхнього злочинного посягання стали мобільний телефон, інструменти та велосипед. Усім правопорушникам слідчі повідомили про підозру за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

35-річний раніше судимий за майнові злочини житель Курісовської сільської територіальної громади обікрав односельчанку, коли її онук попросив допомогти з ремонтом у будинку. Зловмисник викрав у потерпілої мобільний телефон вартістю 1100 гривень. Пані спочатку звернулася до чоловіка, якого запідозрила у крадіжці, але він свою причетність до зникнення гаджета заперечив, тож вона зателефонувала до поліції. Наступного ж дня правоохоронці викрили правопорушника і повернули власниці телефон, здобутий ним злочинним шляхом.

А 38-річний раніше судимий за наркозлочини житель Стрюківської сільської територіальної громади вранці, коли 58-річного односельчанина не було вдома, проник по майно до його будинку через відчинене вікно, знявши з нього москітну сітку. Зловмисник викрав два набори інструментів загальною вартістю 2350 гривень. Правоохоронці, до яких звернувся потерпілий, наступного дня викрили правопорушника. Він встиг продати викрадені речі, але поліцейські розшукали їх та повернули власнику.

І 52-річний раніше судимий за незаконне поводження зі зброєю житель Березівської сільської територіальної громади, перебуваючи у районному центрі, викрав велосипед вартістю 1500 гривень, який належав 30-річному чоловіку з Раухівської ОТГ. Зловмисник побачив, як потерпілого забирала з вулиці «швидка», коли тому стало зле під час руху на велосипеді. Скориставшись цією ситуацією, він забрав двоколісник, сказавши медикам, що поверне власнику після його одужання, а сам продав його. Повернувшись з лікарні та не дочекавшись свого транспортного засобу, потерпілий звернувся в поліцію, і правоохоронці протягом кількох годин розшукали і правопорушника, і велосипед, який він збув, та повернули майно власнику.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили усім трьом фігурантам про підозру у скоєнні злочину, що кваліфікується за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України. А саме в крадіжці, скоєній в умовах воєнного стану, зокрема поєднаній з проникненням у житло та вчиненій повторно. Правопорушникам загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі», - зазначив начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux