Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Березівщини викрили чотирьох жителів району у крадіжках, скоєних під час воєнного стану
Опубліковано 17 травня 2023 року о 09:35

Зловмисники, серед яких підліток, спокусилися майном сусідів, приятелів та товарами в магазині.

26-річний житель одного з сіл Андрієво-Іванівської громади, вже судимий за незаконне заволодіння транспортним засобом, вирішив обікрасти знайомого, якому періодично допомагав по господарству. Достеменно знаючи, коли 62-річного чоловіка не буде вдома, він пробрався в чужу підсобку й викрав 120 літрів дизельного пального та будівельні інструменти, завдавши потерпілому понад одинадцять з половиною тисяч гривень шкоди. Поліцейські викрили його по гарячих слідах.

А от 14-річний мешканець одного з сіл Знам'янської громади взяв за звичку привласнювати майно 48-річної жінки, бо знав, що вона живе в Одесі і додому не приїжджає. Спочатку він забрав її велосипед, сховавши у себе вдома, а коли зрозумів, що його дії навіть не помітили, повернувся до будинку вдруге та виніс телевізор та радіоприймач. Загалом підліток завдав потерпілій 28 тисяч гривень збитків. Викрили його дії на третій спробі незаконного збагачення: підліток, намагаючись потрапити в складське приміщення, підпалив його двері, чим сполохав сусідів. Ті викликали пожежників та повідомили про подію власниці будинку, а жінка, виявивши зникнення речей, звернулася до поліції. Особу юнака встановили за кілька днів.

29-річний житель Березівської громади, який знаходився на іспитовому терміні за крадіжку, пробрався до сусідів, коли тих не було вдома. З чужого гаражу він викрав будівельні інструменти вартістю 1600 гривень, які планував залишити собі. За кілька днів його викрили правоохоронці.

Останній зловмисник, 57-річний житель Березівки двічі протягом місяця заходив до місцевого магазину, ховав у кишеню пачку картриджів для станка для гоління та, не розрахувавшись, йшов геть. Він завдав крамниці майже 900 гривень шкоди. Встановили зловмисника по гарячих слідах після другої крадіжки. Викрадене майно правоохоронці вилучили.

Дії всіх фігурантів слідчі кваліфікували за частиною 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, поєднана з проникненням у сховище, житло, у тому числі повторно) Кримінального кодексу України, та повідомили їм про підозри, а от матеріали  провадження відносно найстаршого чоловіка правоохоронці вже скерували до суду. 

Крім того, підлітку, який досяг віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність,  поліцейські також повідомили про підозру за ч.2 ст.194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) ККУ.

За крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, санкція ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України встановлює покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років, а за умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, санкцією ч. 2 ст. 194 ККУ передбачено від трьох до десяти років позбавлення волі.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux