Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Березівщини повідомили про підозру чоловіку, з вини якого травмувався водій мопеда
Опубліковано 17 жовтня 2023 року о 15:45

Подія сталася в селі Курісове, Березівського району. Унаслідок автопригоди потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. За скоєне порушнику загрожує покарання від штрафу до обмеження волі.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 64-річний житель Курісовської ОТГ рухаючись на автомобілі «ІЖ» по одній з вулиць населеного пункту, повертаючи на перехресті ліворуч виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з мопедом «Suzuki» під керуванням місцевого 63–річного чоловіка.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій мопеду отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому лівого суглобу та пошкодження зв’язок коліна, що відносяться до категорії середньої тяжкості.

Водій легковика не постраждав.

«За результатами низки довготривалих експертиз та на підставі інших доказів, які зібрали поліцейські, слідчі  під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили водію легковика про підозру за частиною 1 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. Згідно чинного законодавства чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох до п’яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 85000 гривень, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років», - розповів старший слідчий Березівського районного відділу поліції Віталій Недзельський.

Правоохоронці закликають водіїв бути уважними на дорогах та неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. 

Нагадаємо, що відповідно до вимог ПДР перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху (п. 10.1.)

Поворот необхідно виконувати так, щоб під час виїзду з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини. Виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкод транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку праворуч. (п. 10.5.)

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux