Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейська батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Шторм» Олена Козаченко понад 30 років самовіддано служить українському народові
Опубліковано 28 вересня 2023 року о 15:10

Свій професійний шлях у правоохоронних органах Олена розпочала у 16 років. Ні на мить вона не пожалкувала про свій вибір, навпаки, з роками розуміння, що він правильний, тільки підтверджувалося.

Батьки Олени вкладали у неї найважливіші життєві цінності, такі як чесність та порядність, що зіграло вирішальну роль у визначенні її майбутнього фаху. Дівчинка ще у школі вирішила стати захисницею правопорядку,  і тато з мамою підтримали доньку у виборі майбутньої професії.

Вона з відзнакою закінчила Львівський та Київський інститути внутрішніх справ, отримала свої перші офіцерські погони лейтенанта і почала працювати у правоохоронних органах Одещини. За плечима Олени Козаченко багато років служби у слідчому підрозділі та підрозділі кадрового забезпечення.

З початком бойових дій на сході нашої країни в Одесі був створений батальйон особливого призначення «Шторм». Олену назначили його куратором, а за пів року – заступником командира роти.

Під час проведення Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил штормівці несли службу у місті Маріуполь. Олена у штабі координувала роботу блокпостів, перевіряла несення служби особового складу під час виконання бойових завдань та проводила інші організаційні заходи. За сумлінне виконання службових обов’язків у 2019 році її відзначив перший заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий. 

«Ротації були різні за терміном перебування у зоні бойових дій, а за моральним навантаженням – завжди напружені. Ми з колегами відчували постійну насторогу, адже війська рф завдавали ударів зненацька. І тільки повертаючись додому в Одесу, на деякий час видихали від реалій, які там відбувалися. Ми вже тоді усвідомлювали, що війна швидко не закінчиться, і ворог піде далі», - ділиться спогадами підполковник поліції.  

Окрім поліцейських функцій, на тимчасово окупованих ворогом територіях штормівці підтримували місцевих жителів та періодично навідувались до вихованців дитячих будинків, яких тоді там було дуже багато. Правоохоронці приділяли малечі увагу, якої їм так бракувало, пригощали смаколиками і обов’язково вітали зі святами.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ на територію України батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Шторм» несе службу на різних напрямках бойових дій, а Олена займається його укомплектуванням.


Відділ комунікації поліції Одещини




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux