Портал в режимі тестування та наповнення
Погрожуючи гранатою, вимагав гроші, а не отримавши бажаного, підірвав її: поліцейські відправили на лаву підсудних чоловіка, який кинув гранату в автомобіль скуповувача брухту
Опубліковано 11 березня 2024 року о 14:15

Нагадаємо: подія сталась на початку листопада минулого року на території  Кулевчанської територіальної громади. Дії правопорушника слідчі кваліфікували за декількома статтями Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі. 

Слідчі встановили, що правопорушник зустрів на вулиці автомобіль, в салоні якого знаходилися житель Татарбунар, який займався збором металобрухту, та його неповнолітній знайомий. Зрозумівши, що чоловік має при собі гроші, він запропонував йому купити у нього брухт, який нібито знаходився у домоволодінні його матері, і попросив заїхати до нього додому по ключі від її маєтку. Вдома зловмисник взяв ручну осколкову гранату, яку привіз з іншої області, та поїхав з хлопцями до будинку матері. Але по дорозі зупинив автівку та, вийшовши з неї, почав вимагати у водія чотири тисячі гривень, після чого вийняв з кишені гранату, привів її в дію і кинув у салон автомобіля. Боєприпас випав з транспортного засобу на землю і здетонував, травмувавши хлопця та пошкодивши автівку. Зрозумівши що накоїв, зловмисник одразу втік.

Унаслідок вибуху 17-річного юнака було госпіталізовано до лікарні з непроникаючим осколковим мінно-вибуховим пораненням попереку, що за результатом судово-медичної експертизи відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень.

Правоохоронці встановили особу правопорушника, розшукали за місцем мешкання та затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В подальшому суд задовольнив клопотання слідчих та обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В ході проведення обшуку за місцем мешкання фігуранта поліцейські вилучили згорток з особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено, – канабісом вагою майже 24 грами та пристрій для його вживання із залишками екстракту канабісу, що підтвердили проведені експертні дослідження. Наркотик чоловік зберігав для власного вживання.

«Ми всебічно і повно дослідили всі обставини справи та за наявності достатніх доказів, які нам вдалось зібрати, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули фігуранту обвинувачення за декількома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 309  Кримінального кодексу України у носінні, зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу;  замаху на вбивство двох осіб, з корисливих мотивів; розбої, вчиненому в умовах воєнного стану; умисному знищенні або пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом вибуху; незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Досудове розслідування завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна», - прокоментував начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux