Портал в режимі тестування та наповнення
Подільські поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно орендаря ставка, який спричинив тілесні ушкодження рибалці
Опубліковано 13 вересня 2023 року о 13:00

36-річний чоловік побив 74-річного пенсіонера за те, що той на водоймі ловив на вудку рибу. Зловмисник завдав потерпілому легкі тілесні ушкодження, за що понесе покарання, передбачене ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України.

Про подію, яка сталася на ставку в одному з сіл Балтської міської територіальної громади, правоохоронців сповістила дружина потерпілого. Виїхавши за викликом, співробітники територіального підрозділу поліції встановили, що місцевий дідусь відпочивав на березі ставка і ловив рибу на вудку, коли до нього на човні підплив орендар водойми і почав на підвищених тонах висловлювати претензії щодо незаконного, на його думку, вилову водних біоресурсів. Проігнорувавши зауваження старенького, що він не порушував правил риболовлі, зловмисник схопив його за комір та штовхнув у воду. Використовуючи свою вікову та фізичну перевагу чоловік завдав пенсіонеру кулаком кілька ударів по обличчю та голові, спричинивши синці. А улов, що складався з кількох одиниць риби, викинув  у воду, зазначивши, що це його власність.

За висновком судово-медичного експерта, тілесні ушкодження, виявлені у потерпілого, відносяться до категорії легких.

За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці в рамках досудового розслідування,  дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом прокурорів Подільської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в умисному легкому тілесному ушкодженні, що передбачено ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України, і скерували обвинувальний акт до суду. 

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень) або громадських робіт терміном до двохсот годин, або виправних робіт терміном до одного року.

Поліцейські нагадують: відповідно до статті 51 Водного кодексу України, орендарі водного об'єкта зобов'язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо). При визначенні таких місць перевага надається традиційно розташованим місцям масового відпочинку.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux