Портал в режимі тестування та наповнення
Подільські поліцейські проводять превентивні профілактичні заходи на території обслуговування, спрямовані на протидію домашньому насильству
Опубліковано 20 січня 2023 року о 18:00

Поліцейські офіцери громад Андрій Бондаренко та Сергій Синиця і старший дільничний офіцер поліції Сергій Господар разом із соціальними працівниками  відвідали за місцем мешкання громадян, які перебувають на обліках у поліції за скоєння домашнього насильства.

Найбільший сплеск правопорушень цієї категорії реєструється поліцейськими у святкові дні, коли громадяни під дією алкоголю не контролюють свою поведінку, через що побутова сварка переростає у бійку і може мати адміністративні та кримінальні наслідки. І не завжди правопорушник є особою сильної статі, деякі жінки не поступаються чоловікам у люті. Приміром, 50-річна жителька одного з сіл Балтської ОТГ, яка має дві судимості за тяжкі злочини, через свою агресивну поведінку щодо чоловіка, вже неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) КУпАП.

«Напередодні свят я обов’язково відвідую громадян із «групи ризику» та нагадую, щоби вони не зловживали спиртними напоями і не порушували чинне законодавство», - розповідає про свої професійні секрети поліцейський офіцер громади відділення поліції № 1 Андрій Бондаренко. 

Його колеги з Ананьїва Сергій Синиця та Сергій Господар теж тримають під постійним контролем родини, один із членів яких перебуває на обліках за домашнє насильство. Особливу увагу при цьому поліцейські приділяють родинам із дітьми, адже вони не повинні бути свідками сварок між батьками, знущань одне з одного та отримувати психологічні травми.

Правоохоронці підтримують постійний зв’язок із представниками органів місцевого самоврядування, соціальних служб, мешканцями населених пунктів, аби з перших вуст дізнаватися про випадки негідної поведінки окремих громадян та оперативно надавати правову оцінку їхнім діям. 

«Хочу зауважити, що в кожному випадку розбираюся уважно, встановлюю причини і обставини конфлікту, і тільки після цього приймаю рішення. В окремих випадках обмежуюсь профілактичною бесідою, а злісні правопорушники відповідатимуть за знущання над рідними згідно з нормами чинного законодавства», - розповідає Сергій Синиця, та додає, що важливу роль у боротьбі з проявами домашнього насильства має небайдужість звичайних громадян, які не бояться висловлювати своє негативне ставлення до правопорушників.

Подільське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux