Портал в режимі тестування та наповнення
Підвищити рівень правової обізнаності дітей та знання основних правил безпеки: поліцейські Березівщини провели заняття для учнів місцевих навчальних закладів
Опубліковано 17 жовтня 2023 року о 09:45

Ювенальні поліцейські та оперативники Березівського районного відділу поліції зустрілися з учнями шкіл, гімназії та ліцею на території  Березівської та Знам’янської територіальних громад. 

Зі старшокласниками правоохоронці поспілкувалися  на тему запобігання та протидії правопорушенням, та розповіли про покарання, яке настає за їх вчинення. Нагадали хлопцям та дівчатам, що адміністративній та кримінальній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент їх вчинення шістнадцятирічного віку, а за вчинення деяких кримінальних правопорушень, особа може бути притягнута до відповідальності і в 14-річному віці.  

Окремо поліцейські обговорили з дітьми питання протидії булінгу, дотримання правил дорожнього руху, поведінки в побуті та школі, мінної безпеки, а також алгоритм дій під час повітряної тривоги. 

«Ми спільно з оперативниками пояснили дітям куди звертатися та як себе поводити, якщо вони стали жертвою чи очевидцем правопорушення, згадали разом про їхні права і обов’язки», - розповіла старша інспекторка ювенальної превенції Березівського районного відділу поліції Ольга Тодоренко.

Спільно з рятувальниками інспектори ювенальної превенції також провели практичне заняття по відпрацюванню сигналу «Повітряна тривога». У школах пролунав учбовий сигнал тривоги, і малеча спільно з гостями та вчителями попрямувала в укриття. Правоохоронці нагадали учням, що почувши сигнал повітряної тривоги, потрібно чітко виконувати вказівки вчителів, швидко та без паніки пройти в укриття. А після команди "Відбій повітряної тривоги" разом зі вчителем вийти з укриття та повернутися до класу.

«Сьогодні наші діти мають бути максимально захищені та знати головні правила і порядок дій, яких вони повинні дотримуватись під час повітряної тривоги. Нажаль, війна продовжується, тому ми спільно з рятувальниками допомагаємо учням закріпити вже набуті знання, аби вберегти кожне життя у разі небезпеки», - наголосила інспекторка ювенальної превенції відділення поліції №1 Березівського районного відділу поліції Наталія Шип.

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux