Портал в режимі тестування та наповнення
Переїхала іномаркою відпочивальника: поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно 52-річної жительки Подільського району, яка допустила наїзд автомобіля на людину
Опубліковано 27 жовтня 2023 року о 09:30

Подія сталася  на початку липня на березі ставка за межами села Круті Кодимської ОТГ.

Як встановили поліцейські, компанія у складі двох чоловіків та жінки приїхали до ставу на легковому автомобілі марки «Honda Civic». Керманичка запаркувала транспортний засіб на схилі біля берега, а щоби зробити відпочинок більш приємним, вирішила ввімкнути музику. Вона сіла на переднє пасажирське сидіння, праворуч від керма, і шляхом провертання ключа в замку запалення привела вказаний автомобіль в рух. Легковик покотився і наїхав на чоловіка, який лежав попереду нього  на траві. Водійка своїми діями позбавила себе можливості керувати транспортним засобом, змінювати швидкість і напрямок руху чи застосовувати гальмівну систему.

48-річний постраждалий каретою «швидкої» був доставлений до медичного закладу, де йому діагностували травму грудної клітини, множинні переломи ребер з крововиливом у плевральні порожнини. Травми виявилися несумісними з життям, чоловік помер в лікарні.  Освідування керманички на алкогольне сп’яніння показало, що вона була твереза. 

«Зараз досудове слідство у цьому кримінальному провадженні завершене. Слідчими поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури фігурантці висунуте обвинувачення у  порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого. Цей злочин кваліфікується за ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого»,- прокоментував подію начальник відділення № 2 слідчого відділу Подільського РУП Василь Клемпуш.

Рішення про покарання буде приймати суд, куди слідчими скеровані обвинувальний акт і матеріали кримінального провадження.

Поліцейські нагадують громадянам, що дії учасників дорожнього руху не повинні створювати небезпеку для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян. Будьте уважними, стежте за дорожньою обстановкою, щоби оперативно реагувати на її зміну!

Відділ поліцейської діяльності № 1 Подільського РУП Одещини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux