Портал в режимі тестування та наповнення
«Одне з моїх пріоритетних завдань – запобігти домашньому насильству», – поліцейський офіцер громади Дмитро Стришков
Опубліковано 08 червня 2024 року о 09:30

Старший лейтенант поліції обслуговує територію Усатівської сільської громади. До її складу входять 14 населених пунктів, де проживає більше дев’яти тисяч мешканців.

Дмитро мріяв бути поліцейським з дитинства. Прикладом мужнього та відданого службі правоохоронця став для нього його старший брат, який, на жаль, отримав травму при виконанні службових обов’язків та був комісований.

До роботи в поліції Дмитро навчався в Одеському фаховому коледжі економіки права та готельно-ресторанного бізнесу за спеціальністю правознавство. Після чого здобув освіту ще й в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Молодий правоохоронець почав свою кар’єру у 2017 році на посаді поліцейського сектору реагування патрульної поліції, спочатку у селищі Доброслав, а згодом у селі Усатове. Тривалий час він працював дільничним офіцером поліції та обслуговував Усатівську територіальну громаду. А трохи більше місяця тому обійняв посаду поліцейського офіцера цієї громади.

Зазвичай день ПОГа розпочинається з об’їзду ввіреної йому території, перевірки підоблікового елементу, а саме осіб, які були раніше засуджені і потребують додаткового нагляду поліції. Особливу увагу він приділяє перевірці осіб, відносно яких складені адміністративні матеріали про вчинення домашнього насильства. За день встигає поспілкуватись з багатьма громадянами, дізнатись проблемні питання, що стосуються безпеки та правопорядку, і вирішити їх.

«Я працюю на цій території вже декілька років і знаю майже кожного мешканця. Я не лише охороняю спокій громадян, а й став для них тим, до кого йдуть з бідою, шукають допомоги у вирішенні життєвих негараздів», - розказує поліцейський офіцер громади. 

Одне із пріоритетних завдань, яке поставив перед собою правоохоронець, – захищати людей, які потерпають від домашнього насильства, прояви якого почастішали через стресову ситуацію, пов’язану з війною. І він робить все, аби змінити ситуацію на краще. Нещодавно зібрав докази систематичного вчинення психологічного насильства мешканцем села Міжлимання над своєю цивільною дружиною, які передав слідчим. Останні повідомили кривднику про підозру за ст. 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство).

Загалом поліцейський офіцер громади активно допомагає колегам зі слідства та дізнання у розкритті злочинів, які вчиняються на території громади. Нещодавно допоміг дізнавачам зі збором доказів, аби притягнути до кримінальної відповідальності мешканця села Міжлиманське, який з хуліганських мотивів побив касирку на одній із заправок громади. Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) вони вже скерували до суду.

Поліцейський офіцер громади забезпечує безпеку дорожнього руху на ввіреній території, тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування, навчальними закладами та іншими установами. Разом вони дбають про мешканців громади. 

Про співпрацю з ПОГом розказала виконувачка обов’язків начальника служби у справах дітей Усатівської сільської ради Оксана Різніченко. Посадовиця каже: з Дмитром Стришковим співпрацює вже тривалий час і згадує момент, що найбільше її вразив. Під час спільної перевірки умов проживання сім’ї, яка потрапила у складні життєві обставини, поліцейському вдалося налагодити контакт з 12-річною дівчинкою з вадами здоров’я. Дитина пішла на контакт лише з Дмитром, довірилась йому та постійно тримала за руку.

«Минулого року ми долучилися до безпекового проєкту «Поліцейський офіцер громади», підписавши з поліцією меморандум про співпрацю та партнерство. І тепер на території своєї ОТГ 24/7 маємо поліцейського, який забезпечує правопорядок та безпеку людей. Раніше наш ПОГ працював дільничним, тому він добре знає територію обслуговування, а місцеві жителі знають його. Ми в усьому підтримуємо свого шерифа, а він нас», - прокоментував голова Усатівської сільської ради Юрій Маковейчук.

З поліцейським офіцером громади відділу превенції Одеського районного управління поліції № 2 старшим лейтенантом поліції Стришковим Дмитром Дмитровичем можна зв’язатися за номером телефону +380 93 350 08 52. Кабінет поліцейського знаходиться у відділенні поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 2 за адресою: Одеська обл., Одеський р-н, с. Усатове, пров. Урядовий, 65. 

Одеське районне управління поліції № 2





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux