Портал в режимі тестування та наповнення
Одеський Кінологічний центр поліції поповнився чотирилапими вихованцями
Опубліковано 07 жовтня 2023 року о 11:00

Американські партнери за ініціативи «Фонду Говарда Баффета» передали підрозділу чотирьох німецьких та бельгійських вівчарок малінуа.

Вухані за кличками Сіро, Майко, Ізідор і Райко стануть службовими після навчання та здачі екзаменів.

В умовах війни основним завданням для службових собак поліції є виявлення зброї, мін, предметів, що не вибухнули. Тому мета такої допомоги полягає в тому, аби життя на деокупованих територіях стало безпечнішим.

«Зараз у Кінологічному центрі ми маємо 63 чотирилапих друга, серед яких німецькі, бельгійські вівчарки, лабрадори, англійські спрінгер-спаніелі, добермани. Вони допомагають поліцейським у розшуку людей по слідах, пошуку людських останків, наркотичних засобів, вибухових речовин, зброї та боєприпасів. Собаки, які у нас від американських партнерів, наразі проходять тренування та дресирування. Вони мають гарні завдатки і надалі будуть працювати у напрямку пошуку вибухових речовин і зброї», - розказала начальниця Кінологічного центру ГУНП в Одеській області Олена Чернілевська – Ісайко. 

Окрім собак, поліцейські кінологи також отримали необхідні аксесуари для догляду за ними, амуніцію, навчальне та тренувальне обладнання, а також бокс з дванадцятьма запахами-імітаторами вибухових речовин. 

Інспектор-кінолог Дмитро Ткаченко, який працює у кінологічному центрі з 2019 року, розповів про свого півторарічного вихованця – німецьку вівчарку Сіро, який прибув з США. За місяць спільних навчань вони стали тандемом. 

«Сіро – доброзичливий пес, який вимагає до себе багато уваги. Він вже вправно виконує команди послуху, впізнає запах пластиду, вчиться виявляти вибухову речовину. Жодного відчуття, що він «американець», - з посмішкою каже Дмитро.  

Старший інспектор-кінолог Томас Зіньгіс зі своїм п’ятирічним досвідом роботи з собаками, охарактеризував нових вуханів, як потужних та перспективних. У них висока мотивація, відмінна грайливість та робота з людьми. 

«Від навчання підопічних чотирилапих ми отримуємо задоволення, це новий досвід, як для вихованців так і для нас. Закордонні собаки відрізняються високою мотивацією, з перших днів стало зрозуміло, що вони бажають робити все, аби отримати винагороду», - додав Томас.         

Провідний фахівець кінологічного центру Валентин Салій разом з бельгійською дворічною вівчаркою Ізідор продемонстрував перше подолання смуги перешкод. Валентин зазначає, що собаки з-закордону дуже вмотивовані, а це краще, що може бути у підготовці собак, які працюватимуть у силових структурах.

Старший інспектор-кінолог Євген Козовякін розповів про свого напарника Райко: «Він дуже працелюбний собака і має високий потенціал та бажання бути в усьому першим. На нас чекають відрядження на деокуповані території. Райко наразі проходить загальний курс дресирування, базис, на якому буде відбуватися подальший його тренінг як професіонала у виявленні вибухівки». 

Кінологи і їх чотирилапі напарники постійно розвиваються, підтримують свої вже здобуть навички і отримують новий досвід, який використовують на викликах щодо замінування, пошуку людей, вбивств, розбоїв, крадіжок – кругом, де чуйний собачий ніс може принести користь.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux