Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські правоохоронці викрили місцевого чоловіка у збуті бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв
Опубліковано 01 березня 2024 року о 15:35

Поліцейські затримали зловмисника «на гарячому». Йому вже повідомили про підозру. Незаконна оборудка може обернутися для чоловіка сімома роками ув’язнення.

Встановили правопорушника та задокументували його протиправні дії слідчі й оперативники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та 26-го Прикордонного загону ДПС України. 

Спочатку чоловік збув корпус ручної гранати та запал, які згідно з висновком експертів утворюють ручну наступально-оборонну гранату, що містить заряд вибухової речовини та належить до бойових припасів. 

А згодом фігурант за шість тисяч гривень продав запал та корпуси двох гранат, які, за попередніми висновками спеціалістів, відносяться до вибухових речовин та вибухових пристроїв, три пістолети невідомого походження з магазинами, майже 250 набоїв різного калібру, а також попередньо учбові два запали, два підривача, протитанкову гранату, корпус протипіхотної міни та сигнальну ракету. 

Слідчі територіального підрозділу поліції разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили з незаконного обігу усі предмети, якими торгував правопорушник, які скерували на експертизу, а також гроші, отримані ним за збут «товару».

Крім того, поліцейські вилучили у фігуранта пакет з зеленою речовиною рослинного походження, схожою на наркотичну. Її також скерували на експертні дослідження, за результатами яких буде прийнято рішення щодо додаткової кваліфікації.

Наразі ж слідчі повідомили правопорушнику про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – у придбанні, носінні, зберіганні та збуті бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку. Слідчі клопочуть в суді щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

В ході слідства поліцейські встановлюватимуть канал потрапляння заборонених предметів до фігуранта та інших осіб, причетних до правопорушення.


Одеське районне управління поліції  № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux