Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські правоохоронці стали учасниками програми психологічної підтримки «Рівний – рівному»
Опубліковано 26 грудня 2018 року о 10:49

Програма була представлена канадськими поліцейськими та покликана допомогти правоохоронцям покращити своє психологічне здоров’я.

Фахівці відділу психологічного забезпечення реалізовують пілотне впровадження Програми психологічної підтримки поліцейських за принципом «Рівний – рівному» в діяльність підрозділів ГУНП в Одеській області.

Тепер в кожному територіальному підрозділі будуть працювати поліцейські-консультанти, які за власним бажанням пройдуть відповідне навчання з розуміння природи стресу і зниження його впливу на стан своїх колег. Це буде неофіційне спілкування, яке і зараз є в колективах між колегами - програма лише буде надавати йому більш структуровану форму, зосередженість на наданні допомоги, додаткову підтримку і участь психологів.

Консультанти, що надають допомогу в рамках Програми, зможуть навчити прийомам пом’якшення впливу стресу і запропонувати  інші можливості для отримання допомоги, але при цьому вони не є психологами або ж психотерапевтами. Завдання консультанта - надавати психологічну підтримку своїм колегам на початкових етапах виникнення стресу, тобто до того, як стрес набув негативної форми.

Скористатися допомогою та підтримкою поліцейського-консультанта зможе кожен поліцейський, держслужбовець та члени їх сімей.

Представники психологічної служби організували та провели зустріч з консультантами та керівниками груп, яких було відібрано для участі в реалізації  Програми психологічної підтримки. Під час цієї зустрічі обговорювались основні принципи, завдання та функції роботи консультантів, організація контролю за реалізацією Програми та оцінки її ефективності.

В рамках зустрічі з консультантами було проведене заняття по психологічному здоров’ю працівників поліції, на якому обговорювалася стратегія підтримки психологічного здоров’я, обговорювалася тема стресу, його впливу на професійну діяльність працівників та їх особисте життя.

Після проведеного заняття консультанти з учасниками робочої групи обговорили подальшу співпрацю щодо шляхів реалізації Програми  в практичній діяльності поліції Одещини.

Відділ комунікації поліції в Одеській області

(за матеріалами відділу психологічного забезпечення

УКЗ ГУНП в Одеській області)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux